Tomáš Halík komt naar Nederland!

23 januari 2019

Van 4 t/m 6 maart 2019 is de Tsjechische theoloog en filosoof Tomáš Halík op uitnodiging van DEZINNEN Den Haag in Nederland. Zijn boek Geduld met God is een bestseller die in diverse talen werd vertaald en internationaal goed wordt ontvangen. Ook Raak de wonden aan, het laatste in het Nederlands vertaalde boek dat onlangs verscheen, wordt erg goed ontvangen en wordt door sommigen ‘zijn beste boek tot nu toe genoemd’.

Op 4 maart houdt Tomáš Halík bij DEZINNEN in Den Haag een lezing onder de titel: “Church as field hospital; crisis and renewal of faith”. Als coreferent zal optreden Prof. Dr. Erik Borgman. Het programma met als moderator Arjan Broers is in het Engels.

 

Bekijk de uitnodiging hier.

 


Datum/tijd:  4 maart, 20.00 uur

Locatie:        Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, Den Haag.

Kaarten:       € 12,-  aan zaal ( € 10 bij voorinschrijving ) Inschrijven: www.dezinnen.nl of info@dezinnen.nl


 

Nijmegen

Halík spreekt op dinsdag 5 maart ’s avonds 19.30 uur ook bij Radboud Reflects in Nijmegen: https://www.ru.nl/radboudreflects/agenda/lezingen/vm/how-to-deal-with-misery-lecture-by- philosopher/

 


 

Over de auteur

Halík is hoogleraar Filosofie en Sociologie aan de Karelsuniversiteit van Praag. In 2014 won hij de prestigieuze Templeton Prize. Halík liet zich tijdens het communistische bewind in het toenmalige Tsjechoslowakije in het geheim tot priester wijden en werd tijdens de fluwelen revolutie in brede kring gerespecteerd om zijn stellingnames. Hij was o.m. bevriend met oud- president Vaklav Havel en met Kardinaal František Tomášek en was adviseur van Johannes Paulus II.

    


 

Raak de wonden aan

Raak de wonden aan

Over niet zien en toch geloven
Raak de wonden aan van Tomáš Halík bevat veertien theologisch-filosofische essays over de mystieke diepere lagen van geloof. Bovendien bevat het boek een verrassend, scherpzinnig en zelfs humoristische commentaar op het huidige tijdsgewricht.De Tsjechische priester en hoogleraar neemt het verhaal van de ongelovige Thomas als uitgangspunt. Het vraagt moed om de wonden van onze wereld onder ogen te zien en ze aan te raken met geloof, een christelijk geloof dat door die aanraking zelf getekend en gewond raakt.
    
Bestel het boek hier

 


N.a.v. Raak de wonden aan | Tomáš Halík | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book


 

Deze lezingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met/m.m.v.:

 

christus triumfator DEZINNEN

 

 

 

KokBoekencentrum

 

 

 

Tsjechisch centrum radbound reflects

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.