Top 10 non-fictie boeken 2018

31 december 2018

 

1. Het napalmmeisje – Kim Phuc Phan Thi

Het Napalmmeisje

Haar leven van vuur naar vrede
De foto waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc. In dit aangrijpende boek vertelt ze het verhaal van haar jeugd, het heftige moment van de foto en haar lange weg naar genezing en vrede. Het napalmmeisje is een schrijnend verhaal over de oorlog in Vietnam en hoe een jong leven in een handomdraai verwoest kan worden. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim vond in de liefde en genade van God.
  
Bestel het boek hier
  

2. Raak de wonden aan – Tomáš Halík

Raak de wonden aan

 

Over niet zien en toch geloven
Dit boek bevat veertien theologisch-filosofische essays over de mystieke diepere lagen van geloof, en een verrassend, scherpzinnig en zelfs humoristische commentaar op het huidige tijdsgewricht. De Tsjechische priester en hoogleraar neemt het verhaal van de ongelovige Thomas als uitgangspunt. Het vraagt moed om de wonden van onze wereld onder ogen te zien en ze aan te raken met geloof, een christelijk geloof dat door die aanraking zelf getekend en gewond raakt.

 

 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Raak de wonden aan | Tomáš Halík | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book


 

3. Verbonden en vervreemd – Wim Dekker

Verbonden en vervreemd

Over de God van Paulus op de Areopagus
Hoe kunnen wij in onze seculiere, pluralistische cultuur over God spreken? En welke boodschap hebben we dan? In zijn bekende rede op de Areopagus citeert Paulus de heidense dichter Aratus. Dat lijkt even een brug te slaan naar zijn hoorders. Wanneer hij echter begint over Jezus en de opstanding, haken de meesten af. Waarom vertelt hij zo’n heftig, tegendraads verhaal? Om Paulus’ boodschap te durven delen met onze tijdgenoten, zullen wij er eerst zelf door geraakt moeten worden. 
Bestel het boek hier

 


N.a.v. Verbonden en vervreemd | Wim Dekker | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als hardcover | Als e-book


4. Weerklank

Instemmen met het Woord in Psalm en Lied
Weerklank bevat – naast de psalmen – een keur van liederen, passend bij de gereformeerde belijdenis en de gereformeerde eredienst. Daarmee voorziet het in de groeiende behoefte aan een verantwoorde zangbundel voor de gereformeerde gezindte.Het boek is bedoeld voor gebruik in de eredienst. Het bevat alle 150 psalmen in een nieuwe berijming; meerdere psalmen zijn bovendien verrijkt met een tweede berijming. Daarna volgen ruim 500 liederen die de bijbelse boodschap vertolken of daar met instemming op antwoorden. Deze liederen zijn verzameld uit de schat van de kerk van alle tijden, en uit een brede waaier van recentere uitgaven.
   
Bestel het boek hier
   

5. Sores en zegen – Piet de Jong

 Sores en zegen
Mijn verhaal met de kerk
Voor Piet L. de Jong begon het allemaal in het dorpje Zoutelande, waar hij als jongetje opgroeide in de kleine gereformeerde gemeente. Later, als student theologie, maakte hij de overstap naar de Nederlandse Hervormde kerk, waar hij vervolgens predikant werd.In dit boek vertelt hij het verhaal van zijn geestelijke omwandeling. Van de kleine bevindelijke dorpsgemeente naar uiteindelijk de missionaire stadsgemeente Delfshaven. Hij deelt met de lezer hoe kerkelijke wendingen ook persoonlijke halteplaatsen werden, maar blikt ook vooruit en neemt de lezer mee in zijn visie op de toekomst van de kerk. Rode draad door het levensverhaal van ds. De Jong is zijn liefde voor de kerk.Een persoonlijk boek over de kerk en het predikantenbestaan , geschreven door een geboren verteller en gelouterd theoloog.

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Sores en zegen | Piet de Jong | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book 


 

6. Ongeneeslijk religieus – Gerko Tempelman

Ongeneeslijk religieus

Hoe God verdween uit onze wereld/mijn leven en waarom steeds meer filosofen zeggen dat’ie terug is 
Filosoof en theoloog Gerko Tempelman neemt zichzelf onder de loep, want zijn persoonlijke verhaal is precies het verhaal van God en de moderne tijd. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. Een wederopstanding, zo je wilt, maar dan verzonnen door atheïstische filosofen. Gerko Tempelman wil er het fijne van weten. Om te zien of je er iets mee kunt, als je ongeneeslijk religieus bent.
Een toegankelijk geschreven boek over een actueel onderwerp, vol met persoonlijke ervaringen en verfrissende gedachtenkronkels.
Bestel het boek hier

 


N.a.v. Ongeneeslijk religieus | Gerko Tempelman | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book


 

7. Stilte zingen – Huub Oosterhuis

 

  Stilte zingen
    
Liederen, gebeden, gezongen gedichten
In ‘Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar gesteld, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft geschreven, om in de zondagse liturgie en in andere vormen van eredienst, bij doop, huwelijk en begrafenis te worden gezongen. Anders dan in het vijfentwintig jaar geleden verschenen ‘Gezongen Liedboek’is een aantal oudere teksten niet meer opgenomen; sommige zijn herschreven. En er zijn veel nieuwe liederen bijgekomen.
     
    
Bestel het boek hier
   
   

8. Troostpleister – Joke Verweerd

Troostpleister
Over verdriet, verlies en veerkracht
Joke Verweerd verloor begin 2017 haar echtgenoot na een kort ziekbed, na een lang huwelijk. In Troostpleister heeft zij woorden gevonden voor het loslaten van een geliefd mens en voor de rauwheid van rouw. Hoe leef je met elkaar toe naar het afscheid en zorg je ervoor dat gezegd is wat gezegd moet worden? Ook gaat Joke eerlijk in op haar worsteling met de vraag of verdriet een vijand is, of misschien ook een vriend kan zijn. Haar conclusie is dat vertrouwen de weg van rouw en gemis begaanbaar maakt. Dan blijft er zo veel over om dankbaar voor te zijn.In dit boek zijn ook een aantal voorbeeldteksten voor woorden van afscheid opgenomen.

 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Troostpleister | Joke Verweerd | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als hardcover


 

9. Het meesterwerk van God – Henk Binnendijk

Het meesterwerk van God

Het hart van het boek ‘Openbaring’
In Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Al schrijvend brengt hij vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema’s komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om? Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: ‘als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren […] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!’

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Het meesterwerk van God | Henk Binnendijk | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book


10. Bidden – Theo van den Heuvel

Bidden
Leren van Jezus

Wat zei Jezus over bidden? Hoe gaf Hij zijn eigen gebedsleven vorm? Wanneer bad Hij en waar? En waarom is het zo belangrijk om zijn uitnodiging om te bidden van harte te omarmen? Aan de hand van de vier Evangeliën neemt ‘Bidden’ van Theo van den Heuvel je mee in wat wij van Jezus zelf kunnen leren over bidden. Kenmerkend is dat Jezus geen stappenplan geeft, maar een uitnodiging doet om te komen, te kijken en te leren.

 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Bidden | Theo van den Heuvel | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.