Theologie

Interview met Henk Binnendijk over de tabernakel

30 september 2020

De tabernakel In zijn nieuwe boek met Bijbelstudies Op weg naar de hemel wijst Henk Binnendijk de weg naar de hemel aan de hand van een bijzonder beeld uit het Oude Testament: de tabernakel. Op deze pagina delen we een interview met Henk Binnendijk over de tabernakel. Lees hier eerst wat Henk Binnendijk over de tabernakel […]

Israël en de volken – Gods weg nieuw leren lezen

28 september 2020

De messias leren van Edjan Westerman Zoetermeer: Boekencentrum, tweede druk 2020. Besproken door Ds. Giel Schormans. Schormans is als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Voorburg (PKN). De Messias leren van Edjan Westerman Met De Messias Leren (de titel verwijst naar het Joodse ‘lernen’ als blijvend leerproces) legt  Edjan Westerman een basis voor nieuw gesprek […]

Leesfragment ‘Geïnspireerd en uitgedaagd door Dietrich Bonhoeffer’ – Gerard den Hertog en Barend Kamphuis

15 september 2020

Leesfragment Geïnspireerd en uitgedaagd door Dietrich Bonhoeffer – Gerard den Hertog en Barend Kamphuis

Reacties op Borgmans Alle dingen nieuw

4 september 2020

In deze bijdrage vindt u o.a. reacties op het boek Alle dingen nieuw.

De Bijbel leren lezen zoals Jezus dat deed

25 augustus 2020

Daan Savert vertaalde het nieuwste boek van Richard Rohr, Spiritueel bijbellezen. Lees hier het uitgebreide interview met hem.

In gesprek vanuit Nicea

19 augustus 2020

Van de redactie van VissersLatijn, het dispuutblad van de C.S.F.R., ontvingen we onderstaande recensie van het boek Wij geloven van Bram van de Beek en Herwi Rikhof.

Even belangrijk als de hygiëne van de handen is de hygiëne van het hart

5 augustus 2020

Handen wassen: het is erg belangrijk deze huidige corona-crisis. Ook in de tijd van de Bijbel was hygiëne van belang. Waarom waste Jezus zich dan niet?

De zeven mooiste planten uit de Bijbel

4 augustus 2020

Op de derde scheppingsdag schiep God ze: de mooiste planten. In de Bijbel komen deze planten terug. Welke zijn de mooiste? Wij verzamelden ze.

7 randfiguren uit de Bijbel

3 augustus 2020

In de Bijbel spelen buitenstaanders en randfiguren vaak een verrassende rol. Vaak hebben ze meer begrepen en ontvangen van God dan degenen die er wél bij horen. Lees over 7 randfiguren uit de Bijbel.

Is Europa nog christelijk?

27 juli 2020

In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de Europese identiteit. Is Europa nog christelijk te noemen? Die vraagt stelt Olivier Roy in zijn boek. Lees hier de eerste alinea’s.

God en de pandemie: een interview met Tom Wright

27 juli 2020

Hoe zouden we op een Bijbelse manier moeten denken over de pandemie? In dit interview denkt Tom Wright hierover na a.d.h.v. zijn boek.

Karel Deurloo: in elke pastoriekast vindt men zijn boeken

13 juli 2020

Karel Deurloo: in elke pastoriekast vindt men zijn boeken. Ds. L.W. Smelt schreef een recensie over het boek De tekst mag het zeggen.

7 weetjes over de ziel

6 juli 2020

De ziel mag weer. Martine Oldhoff schreef er een boekje over: Kijk op de ziel. Wij selecteerden 7 interessante weetjes over de ziel.

Dr. W.J. Dekker over zijn boek Wie is deze?

1 juli 2020

Wie is deze? Dat is de vraag die dr. W.J. Dekker stelt in zijn gelijknamige boekje. Bekijk het filmpje over zijn boek waarin hij vertelt wie Deze is.

Kijk op de ziel: er mag weer over de ziel gesproken worden

29 juni 2020

Nico de Waal schreef een recensie over het boekje Kijk op de ziel van Martine Oldhoff. Want de ziel, er mag weer over gepraat worden!