Studiegids bij Je bent wat je lief is

3 juli 2019
James K.A. Smith

‘Een belangrijk en uitdagend boek.’ Dit zegt Tim Keller over Je bent wat je lief is van James Smith. De auteur helpt je in te zien dat we worden gevormd door wat we liefhebben. Zijn boek leent zich uitstekend voor gebruik in gesprekskringen. Om deze reden kun je op deze pagina een studiegids downloaden.

Over Je bent wat je lief is:

In Je bent wat je lief is laat hoogleraar filosofie en theologie James K.A. Smith zien dat we worden gevormd door wat we liefhebben. Wij willen de cultuur beïnvloeden, maar de cultuur vormt ons nog veel meer, zegt Smith. Hij helpt de lezers de beïnvloedende kracht van de cultuur en de tegenkrachten van christelijke gewoonten te herkennen. Zo zal aanbidden en vieren ons helpen ons verlangen op God te richten. Daarom ook moet lofprijzing een centrale plaats krijgen in de gemeente van gelovigen. Dat vormt gemeenteleden tot discipelen.

Studiegids bij Je bent wat je lief is:

Hieronder kunt u de studiegids bij Je bent wat je lief is downloaden. In de studiegids vindt u een link naar filmpjes op Youtube. In elk filmpje gaat James Smith kort in op een hoofdstuk van zijn boek.


Je bent wat je lief is:

‘In dit aanstekelijk geschreven boek laat James Smith overtuigend zien dat mensen door verlangens worden gedreven en door liturgieën worden gevormd. Welke leggen het meeste gewicht in de schaal: die van de shopping mall of van de christelijke eredienst?’ – Herman Paul.

Categorieën