Relaties

Een update op de geschiedenis van de seksualiteit

19 december 2019

Dr. Hugo Q. Röling reflecteert nav. ‘Genot en gebod’ op de laatste 25 jaar in de geschiedenis van de seksualiteit. Denk aan #metoo en het nieuwe tv-programma ‘Mijn seks is stuk’.

Recensie: ‘Door jou ben ik mij’

2 oktober 2019

Recensie van het van de zomer verschenen ‘Door jou ben ik mij’ van Hinke Abbema, wat gaat een christelijke jongen die verliefd wordt op een andere jongen.

Interview met Wim Reedijk

14 september 2019

Onlangs verscheen Zonder broederschap geen vrijheid en gelijkheid van Wim Reedijk. Lees hier het interview met de auteur.

Recensie Over muren heen – Hanan Cheaibi

26 april 2019

Recensie over het boek Over Muren heen; Je hebt het gevoel alsof je stiekem in een briefwisseling tussen twee vrienden mag meelezen.

Recensie Over muren heen

13 april 2019

Ds. Samuel Lee, schreef onderstaande recensie voor het boek Over muren heen van Lody van de Kamp & Oumaima Al Abdellaoui.

Lody van de Kamp en Oumaima al Abdellaoui schrijven elkaar een extra brief

4 april 2019

In hun boek Over muren heen schrijven Lody van de Kamp en Oumaima al Abdellaoui brieven naar elkaar die een boeiend inkijkje bieden in twee culturen in onze Nederlandse samenleving. Beiden zoeken ze naar verbinding, maar schromen niet de scheidslijnen aan te geven.

Toegeven dat je eenzaam bent, doen we niet gemakkelijk

26 maart 2019

Willemijn de Jong nam voor Strijdkreet een interview af met Nels Fahner naar aanleiding van zijn nieuwe boek Eenzaam. Lees hier het interview.

Van der Kooi: wat is liefde waard?

15 november 2018

Prof. dr. Kees van der Kooi heeft een artikel geschreven voor het tijdschrift Kerk en Theologie. Het is gebaseerd op een eerdere lezing met als onderwerp: ‘Wat is liefde waard? Over relaties, kerk en zegen.’ Het artikel kunt u hier lezen.

We begrijpen niet hoe liefde werkt

2 oktober 2018

In ‘Met jou en God verbonden’ gebruikt dr. Sue Johnson emotiegerichte therapie voor betere relaties. CIP.nl sprak met haar. In dit artikel op Theoblogie.nl kunt u alvast de eerste paar alinea’s lezen.

Dit boek brengt je dichter bij God en bij elkaar!

12 september 2018

In dit artikel vindt u een leesfragment van het boek “Met jou en God verbonden’. Het boek helpt je om je moeizame relatie nieuw leven in te blazen.

Boeken op de radio: ‘Woestijnregen’ en ‘Lucht in je gezin’

28 augustus 2018

‘Woestijnregen’ van Elise Brouwer en ‘Lucht in je gezin’ van Mirjam van der Vegt ter sprake in ‘Bij Jorieke’ van GNR.

Samen kerk

15 februari 2018

Hoe ben je samen kerk als mensen onderling sterk verschillen? De allervroegste christelijke kerk spatte door deze verschillen bijna uiteen. R. de Reuver, predikant van de Protestantse Kerk in Nederland schreef een artikel over de weg die men vond om samen kerk te zijn kan ons vandaag helpen om één kerk te zijn van mensen […]

Tijs van den Brink, Paul Visser en Anne Dijk over kritiek op religie

8 december 2016

EO-presentator Tijs van den Brink en dominee Paul Visser schreven allebei een brief aan Jeroen Pauw. De strekking: stop met te makkelijke kritiek op het christendom. Veel christenen in Nederland vinden dat zij door de opkomst van de islam onterecht in de hoek worden gezet. Bijvoorbeeld bij de discussie over bijzonder onderwijs die is vastgelegd in artikel 23 van […]

Dag 21: Gemis op gedenkdagen

19 december 2015

Feestdagen zijn vaak ook de gedenkdagen van het jaar. Het zijn juist ook de dagen waarin het gemis van het verlies van een geliefde weer extra schrijnend kan zijn. Margriet van der Kooi schrijft hierover in haar boek Verdriet is een werkwoord. Een leesfragment over gedenkdagen en omgaan met gemis. Verder kunnen, voortgang   Het komt […]

Dag 18: Een kerstverhaal

16 december 2015

Gedurende de hele maand december zijn er de ieder jaar terugkerende kerstvieringen. Een vast onderdeel van al deze kerstvieringen is een kerstvertelling. Altijd is het weer moeilijk om een verhaal te vinden dat aanspreekt, boeit, precies lang genoeg is en geschikt om voor te lezen. Hieronder een voorbeeld van een mooi kerstverhaal, geschikt voor alle leeftijden.