Pastoraat

Wereld Alzheimerdag: mensen blijven ertoe doen

21 september 2019

‘Menszijn betekent in relatie met de Schepper staan. Mensen zijn eigenlijk een vreemde combinatie van het materiële en het immateriële. We zijn lichaam en ziel. Die twee kunnen niet zonder elkaar. De ziel is niet iets onsterfelijks dat in het lichaam komt resideren, maar het is de adem van God in het stof, wat ons […]

Auteur Tim van Iersel te gast bij NPO Radio 5

13 september 2019

In Godvergeten biedt Tim van Iersel handreikingen en bemoediging in het omgaan met dementie en God. Luister hier het radio-interview terug van NPO 5

Leeg nest – Els van der Vlist

6 september 2019

Leeg nest van Els van der Vlist is een handreiking voor een nieuwe levensfase: het moment dat je kinderen de deur uit gaan.

Boeken voor ambtsdragers

26 augustus 2019

Een actueel overzicht van boeken voor ambtsdragers in de kerk. Inspiratie én informatie voor ouderling, diaken en andere vrijwilligers in de kerk.

Recensie: Ik wil je nooit vergeten, Joanna Rowland

24 juli 2019

Lees hier de uitgebreide en inspirerende recensie door Hella van der Wijst over het boek Ik wil je nooit vergeten. Een verhaal over rouw en herinneringen.

De beste boeken over geloof en dementie

15 juli 2019

Tim van Iersel, ‘dementiedominee’, geeft hier zijn top vijf van beste boeken over geloof en dementie.

‘Wie goed doet, goed ontmoet’

12 juli 2019

Geneviève Waldmann werd getriggerd door het succes van Hoe overleef ik moeilijke mensen én de moeilijke hoofdpersoon in de Netflix-serie After Life. Lees hier haar blog.

‘Wat God liefheeft, ontzeg dat liefde niet.’

12 juli 2019

Lees op Theoblogie de toespraak van Dirk Gudde tijdens de presentatie van het boek ‘Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt.’

‘Betrek een kind bij het verlies’

2 juli 2019

Corine de Jong, uitvaartondernemer uit Wijk en Aalburg, schreef een kinderboekje over verlies: Nu jij hier niet meer bent. Lees hier meer over haar boek.

Organiseer een lezing over autisme en geloof!

2 juli 2019

Organiseer een lezing over autisme en geloof! Alianna Dijkstra, auteur van Is er een hemel voor autisten?, geeft lezingen over autisme en geloof.

‘Transgender zijn is officieel niet meer een psychische stoornis’

2 juli 2019

Tijdens de presentatie van het boek Wondermooi, zoals U mij gemaakt heeft gaf prof. dr. H.E. (Heleen) Zorgdrager een korte toelichting op het boek.

De geboorte van de beschaving uit de katholieke kerk

3 april 2019

Richard Vissinga schreef voor het Ouderlingenblad een artikel over het boek Bouwmeesters van Europa van Tomas E. Woods.

Heb je vijanden lief!

23 maart 2019

Richard Vissinga schreef voor het Ouderlingenblad een artikel over het boek Sterk door de liefde van Martin Luther King Jr.

Over God gesproken – Preken en pionieren!?

22 februari 2019

Hoe spreek je over God in een missionaire plek waar dit helemaal niet vanzelfsprekend is? Een vraag die een mooie aanleiding geeft voor reflectie die in vier en een half jaar pionieren en drukte eerlijk gezegd veel te weinig aandacht heeft gekregen.

Er bestaat geen ideaal mens…

5 februari 2019

Jörg Berger confronteert de lezer met de verschillende types ‘moeilijke mensen’ in zijn boek ‘Hoe overleef ik moeilijke mensen?’. De auteur maakt analyses, geeft voorbeelden en zet uiteen hoe je er het beste mee om kunt gaan.