ouderen

Auteur Tim van Iersel te gast bij NPO Radio 5

13 september 2019

In Godvergeten biedt Tim van Iersel handreikingen en bemoediging in het omgaan met dementie en God. Luister hier het radio-interview terug van NPO 5

Liefde wordt niet dement

22 mei 2019

Barbara Zwaan schreef onderstaand artikel over dementie. Dit artikel is verschenen in Speling 71 (2019) nr. 1, 52-57. ´╗┐

Raken mensen met dementie God kwijt?

21 mei 2019

Dementie kan zorgen voor ontzettend veel verwarring en onrust. Mensen herkennen soms zelfs hun dierbaren niet meer en raken alle vastigheid kwijt. Maar raken mensen dan eigenlijk ook God kwijt?

Op de juiste manier omgaan met dementie

17 mei 2019

Waarom dominee Tim van Iersel wil dat christenen vaker spreken over dementie. Lees hier het interview met Tim van Iersel, auteur van Godvergeten.

Dementie stelt mensen voor de kernvragen van het leven en geloof.

10 april 2019

Marijke Laurense bespreekt vandaag (10 april 2019) in Trouw het boek Godvertegen van dementiedominee Tim van Iersel. Het boek krijgt maar liefst 5 sterren!

Toespraak Gedachten over mijn levenseinde

8 april 2019

Op 21 maart 2019 werd er een boekpresentatie gehouden van het nieuwe boek Denkend aan de dood kom ik tot leven van Piet Schelling. Hierbij heeft Nico de Waal namens uitgeverij KokBoekencentrum een toespraak gehouden.

Ad Nuijten over het boek Denkend aan de dood kom ik tot leven

6 april 2019

Ad Nuijten, gynaecoloog niet praktiserend / SCEN-arts niet praktiserend schreef een reactie op het boek Denkend aan de dood kom ik tot leven van Piet Schelling. Wij mochten zijn commentaar delen via Theoblogie.

Dementie vanuit een theologisch perspectief

2 april 2019

Tim van Iersel noemt zich dementiedominee, en heeft zich gespecialiseerd is in zingeving en ethiek bij dementie. Op 22 maart hield hij tijdens het symposium Godvergeten een lezing die u hieronder kunt lezen.

Dementie: een pastorale en theologische uitdaging

30 maart 2019

Er komt een cursus aan voor predikanten, geestelijke verzorgers en pastoraal werkers over dementie. Deze cursus biedt praktische tools om de uitdagingen die dementie biedt aan te gaan.

Interview met Piet Schelling

27 maart 2019

Lees hier het interview met Piet Schelling naar aanleiding van zijn nieuwe boek Denkend aan de dood kom ik tot leven.

Dementie: drama of geschenk?

2 februari 2016

Zondag was Jean-Jacques Suurmond – samen met Adelheid Roosen – te gast in het tv-programma ‘Jacobine op Zondag’ om te praten over het thema ‘Dementie: drama of geschenk?’ Suurmond is auteur van onder meer Meer geluk dan grijsheid. Spiritualiteit van de ouderdom (ook als e-book). Zonder de problemen die met ouder worden gepaard gaan te […]

De onschatbare waarde van ouderdom

18 januari 2016

Leiden dementerende mensen een waardeloos bestaan? Die gedachte verdraagt Annemarieke van der Woude niet. In haar boek Als de dood. Trage vragen in het euthanasiedebat schrijft zij over de meest recente ontwikkelingen rond euthanasie. Zij ontvouwt haar visie vanuit het perspectief van de nabestaanden┬áen benadrukt daarbij de onschatbare waarde van de ouderdom. Voor Theoblogie beantwoordde […]

Ouderen in het hart van de samenleving

27 november 2015

Ouderdom kan veel vruchten opleveren. Hoe?