NieuwHeilig.nu

Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt

22 augustus 2019

Docent Liturgiek Klaas Touwen schreef voor Tijdschrift voor verkondiging een recensie over Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt. Handreiking voor gelovige transgender personen en werkers in de kerk. U kunt de recensie hieronder lezen. Hoera, er wordt weer genitieftheologie geschreven! Genitieftheologie is theologie van de tweede naamval: bevrijdingstheologie, feministische theologie, zwarte theologie, flikker-theologie, theologie van […]

‘Wat God liefheeft, ontzeg dat liefde niet.’

12 juli 2019

Lees op Theoblogie de toespraak van Dirk Gudde tijdens de presentatie van het boek ‘Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt.’

‘Transgender zijn is officieel niet meer een psychische stoornis’

2 juli 2019

Tijdens de presentatie van het boek Wondermooi, zoals U mij gemaakt heeft gaf prof. dr. H.E. (Heleen) Zorgdrager een korte toelichting op het boek.

Nieuwheilig.nu komt naar Theoblogie

13 juni 2019

Op zoek naar inspiratie, achtergrondinformatie en actuele ontwikkelingen op het gebied van inclusief christendom? Dan is nieuwheilig.nu het antwoord!

De Bijbel zoekt ruzie met de natuur

28 februari 2019

Laurens ten Kate reageerd op het interview van Theoloog des vaderlands Stefan Paas is in een met Trouw op 12 januari 2019 over de Nashville-verklaring.

Hunker naar herstel

22 juni 2018

Je hoeft niet eens onderzoeker te zijn om dagelijks alarmerende berichten over biodiversiteitsverlies, uitputtende hulpbronnen of de gevolgen van de klimaatopwarming mee te krijgen.

Wat is jouw wereldbeeld?

20 juni 2018

Zie je jezelf als eigenaar van de natuur, rentmeester? Of geloof je eerder dat je partner bent van de natuur, of participant, net als de andere schepselen?

Interview met Tim Vreugdenhil

7 juni 2018

Hoe kun je grip krijgen op het leven? Is het echt zo erg als je in je eigen bubbel leeft? En wat zijn de spirituele kanten van eten?

Bevrijding van dwingend materialisme

4 juni 2018

Je kunt er niet omheen. Het woord ‘duurzaam’ is overal. Kies je voor duurzaam en bewust of ga je voor goedkoop en gemak?

Club Church: Seksualiteit in heiligheid

1 juni 2018

Robert Jan Nijland – Beltman gaat op bezoek bij gayclub Church in Amsterdam.

De schaamte voorbij

17 mei 2018

Hoe behoren christelijke meisjes en vrouwen zich te kleden om de arme mannen in hun omgeving niet zo in verleiding te brengen?

De genade een transgender te zijn

2 mei 2018

‘Ik ben transgender en weet me geliefd door God. Dat heb ik als genade ervaren’. Is het mogelijk om je vernieuwde leven als transgender te ervaren als genade, als een geschenk?

De heilige plek van Hans Karel

22 maart 2018

Mijn heilige plek bevindt zich meestal in ons berghok beneden. Maar als hij echt in gebruik is dan neem ik hem juist mee naar buiten.

Geweldloosheid, Jezus en de kerk

21 maart 2018

Een geweldloze levensstijl is niet iets om Gods genade te verdienen, maar is een weerspiegeling van de genade die God altijd al gehad heeft.

Overgave in het schenken van nieuw leven

20 maart 2018

Het proces van menswording blijft een geheim dat alleen God en de vrouw kunnen begrijpen.