Interview met René van Loon: Is er lente in de kerk?

24 februari 2020

De ondergang van de kerk lijkt nabij. Maar is dat wel zo? René van Loon gelooft dat dit niet het hele verhaal is. Met Lente in de kerk schreef René van Loon een bemoedigend boek over hoopgevende ontwikkelingen en een nieuw elan in de kerk. Afgelopen zondag werd hij geïnterviewd op Radio 1. Luister hier zijn interview.  


Dit is een bijdrage n.a.v. Lente in de kerk

lente in de kerk rené van loon geloven in bloei

Met Lente in de kerk schreef René van Loon een bemoedigend boek over hoopgevende ontwikkelingen en nieuw elan in de kerk. René van Loon ging in naar oude kerken die weer opbloeiden, nieuwe pioniersplekken en migrantenkerken, en vroeg naar het geheim van hun vitaliteit. Daarnaast beschrijft hij buitenlandse kerkmodellen en experimenten zoals de visie van Tim Keller en de Fresh Expression of Church in Engeland.


De kerk bloeit en bruist

Kerken lijken alleen maar te krimpen. Kerken vergrijzen, jongeren zeggen hun lidmaatschap op. Ledentallen lopen terug en ongeloof groeit. Maar René van loon ziet dat de kerk bloeit en bruist, vaak op onverwachte plekken. Hij sprak erover in het radioprogramma Dit is de Zondag op Radio 1. U kunt het interview beluisteren door op onderstaand plaatje te klikken.

interview lente in de kerk rene van loon

Wilt u ook de lente vieren? Lees hier meer over het event Lente in de kerk of klik op de onderstaande banner.

Lente in de kerk Rene van Loon

Categorieën