Kinderen

Herinneringsboek voor kinderen

25 juni 2019

Op 18 juni verscheen het boek Nu jij hier niet meer bent. Dit boek helpt kinderen en ouders om op een passende manier te rouwen.

Mini-lezing: Leeg nest – Els van der Vlist

24 juni 2019

Uitnodiging voor de feestelijke boekpresentatie ter gelegenheid van de verschijning van het nieuwe boek Leeg nest door Els van der Vlist.

Omi zwaait niet meer

17 juni 2019

Morgen verschijnt het boek Nu jij hier niet meer bent. Dit boek helpt kinderen en ouders om op een passende manier te rouwen.

Geef ruimte om afscheid te nemen

15 juni 2019

Op 18 juni verschijnt het boek Nu jij hier niet meer bent. Dit boek helpt kinderen en ouders om op een passende manier te rouwen.

Nooit te klein om te rouwen!

14 juni 2019

Op 18 juni verschijnt het boek Nu jij hier niet meer bent. Dit boek helpt kinderen en ouders om op een passende manier te rouwen.

Boeken op de radio: ‘Woestijnregen’ en ‘Lucht in je gezin’

28 augustus 2018

‘Woestijnregen’ van Elise Brouwer en ‘Lucht in je gezin’ van Mirjam van der Vegt ter sprake in ‘Bij Jorieke’ van GNR.

De persoon van de leraar cruciaal voor vorming leerlingen – door Rolf Robbe

28 juni 2016

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Boekencentrum het boek Leraar in de praktijk. In dit boek worden veertien leerkrachten uit het christelijk basisonderwijs geïnterviewd over hun werk en hun leraar-zijn. Dit levert een boeiend palet van sprankelende teksten over de praktijk van het onderwijs. Ook ontdekt de lezer trends, die door eindredacteur Rolf Robbe haarscherp samengevat worden […]

Tweede Kerstdag: een kerstverhaal van Sytse van der Veen

26 december 2015

Kerstbroer Ik kreeg mijn broer op de avond voor Kerst. Naast ons huis stond een carport, een door een handige oom gebouwde constructie van zwart geverfd eikenhout, waarvan het dak die dag was bedekt met een dun laagje sneeuw. Daaronder zat hij, in de krappe ruimte tussen mijn vaders Ford Escort en de stenen muur […]

Dag 18: Een kerstverhaal

16 december 2015

Gedurende de hele maand december zijn er de ieder jaar terugkerende kerstvieringen. Een vast onderdeel van al deze kerstvieringen is een kerstvertelling. Altijd is het weer moeilijk om een verhaal te vinden dat aanspreekt, boeit, precies lang genoeg is en geschikt om voor te lezen. Hieronder een voorbeeld van een mooi kerstverhaal, geschikt voor alle leeftijden.

Dag 5: Een verwachtingsvolle advent met kinderen

3 december 2015

Wat is het mooi om ook samen met het gezin een invulling te zoeken voor de inhoudelijke voorbereiding op het kerstfeest. Het boek Van feest naar feest geeft tips en concrete ideeën om de Adventsperiode voor kinderen levend te maken.

Nieske Selles over geloofsopvoeding: ‘Het vraagt om discipline’

21 september 2015

Nieske Selles over geloofsopvoeding: ‘Het vraagt om discipline’   Nieske Selles-ten Brinke heeft goede herinneringen aan de momenten van geloofsgesprek met haar ouders. Nu schrijft ze zelf dagboeken voor kinderen, en boeken voor ouders om hen te helpen vorm te geven aan de geloofsopvoeding. Op een mooie zomerochtend ontmoeten we elkaar in haar tuin. Het […]

Hanneke Kunz verloor haar zoontje Jesse

10 juli 2015

‘Ik legde mijn kind aan de voeten van de Heere neer’ ‘De moeilijkste weken in het ziekteproces van Jesse was de periode voor de operatie. Hij had een meervoudige hartafwijking en hij kreeg het steeds zwaarder. Op zo’n moment loop je tussen hoop en vrees. Het is een hele heftige periode voor ons en ons […]

Lentekind – als je kind sterft

7 juli 2015

Het was maandag. Een heel gewone maandag. Zo’n maandag dat ik na een lange schooldag thuiskwam en er geen tijd was voor een uitgebreid kopje thee; de was moest tenslotte worden opgeruimd, bedden opgemaakt. Zo’n maandag dat ik nog even snel naar de supermarkt moest om spinazie te halen en het vervolgens alweer tijd was […]

Ds. Arie van der Veer leest het verhaal van Pinksteren voor (video)

18 mei 2015

  Ds. Arie van der Veer leest het Pinksterverhaal voor uit de kinderbijbel Luister maar.  

Arie van der Veer leest voor over Hemelvaart

11 mei 2015

Ds. Arie van der Veer leest het verhaal over Hemelvaart voor uit de kinderbijbel Luister maar. Hij schreef de kinderbijbel samen met zijn dochter Ellen Laninga.