Kerk

Lente in de kerk: Tot welk type kerk behoort uw kerk?

6 augustus 2020

René van Loon zag bij zijn zoektocht naar de Lente in de kerk verschillende typen kerken. Tot welk type kerk behoort uw kerk?

6 tips om God te aanbidden (wanneer u daar geen zin in hebt)

30 juli 2020

God aanbidden: het is een cruciaal onderdeel van het gebed. Maar wat nu als u helemaal geen zin heeft om God te aanbidden? Hier volgen een paar praktische tips.

Transformatie

22 juli 2020

Klaas Bom schrijft een reactie op het artikel van Kees van der Kooi over de transformatie van de samenleving door de corona-crisis.

Inspiratiedag ‘Lente in de kerk’ omgezet in online event

20 juli 2020

Vanaf 26 september vieren we de lente in de kerk! En dat via livestream en een aantal seminars. U bent van harte uitgenodigd hiervoor.

Missa in tempore coronae

16 juli 2020

In deze bijdrage wil Liuwe Westra reflecteren op wat de gekozen vormen, de omgang met regels en richtlijnen in het algemeen t.o.v. de kerkdiensten.

Kerkdiensten gedurende de lockdown

6 juli 2020

Een beschouwing van dr. Alco Meesters, als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Lindestreek (Frl.) over kerkdiensten gedurende de lockdown.

Het verbroken evenwicht (recensie)

2 juli 2020

Dr. Erik Bouter schreef een recensie “Het verbroken Evenwicht” van C. Luttik, een boek over ontwikkelingen van de Rooms Kathoelieke kerk in de jaren ‘ 60.

7 lessen van Samuel Lee, de Theoloog des Vaderlands

30 juni 2020

Samuel Lee is de theoloog des Vaderlands, een theoloog die dicht bij de mensen staat. Wij verzamelden uit zijn boek zeven lessen.

Te weinig ruimte voor vrouwen in de kerk?

16 juni 2020

Gaan religie en de onderdrukking van vrouwen vaak hand in hand? In EO liv vertelt Joël Boertjens, schrijver van Allen voor Eén, over dit onderwerp.

Hoe de helse onvrijheid van vrouwen door Jezus radicaal werd omgebogen

15 juni 2020

De komst van Jezus was voor vrouwen in Zijn tijd een radicaal omslagpunt. Dit vertelt Joël Boertjens in deze video op CIP.nl naar aanleiding van zijn boek Allen voor Eén.

Kerkelijk beleid in Coronatijd

12 juni 2020

Wat is de rol van de kerk in de tijd van Corona? Moet de kerk reflecteren op het beleid en eventueel maatschappelijk tegenspel bieden? C. van der Kooi schreef dit artikel over kerkelijk beleid in coronatijd. Het verschijnt ook in het blad Kerk en Theologie.

Samuel Lee over “Verlangen naar een nieuw christendom”

10 juni 2020

Waarom schreef Samuel Lee zijn boek? Naar wat voor nieuw christendom verlangt hij? Bekijk hier het filmpje waarin hij erover vertelt.

De wil tot vrijmoedigheid

28 mei 2020

Waar halen wij de vrijmoedigheid vandaan om te getuigen? Is bescheidenheid niet een groter goed? Nico de Waal schreef een recensie over De wil tot vrijmoedigheid.

Meer ruimte voor vrouwen in de kerk

15 mei 2020

Wat is Gods visie op de rol van vrouwen in de kerk van Jezus en hoe werkt dat uit in zijn koninkrijk? Joël Boertjens ging op ontdekkingsreis.

Videoservice Bronproeverijen: proeven van de Bron

30 april 2020

Bierproeverijen, wijnproeverijen, kerkproeverijen… Ze zijn er allemaal. Maar wat is een Bronproeverij? En wat heeft dat met het Evangelie te maken?