Gezondheid

De kracht van vergeving

25 mei 2019

Richard Vissinga schreef voor het Ouderlingenblad een artikel over de kracht van vergeving. Wij dit artikel de moeite waard op te delen.

Een pelgrim kan nooit alleen de tocht lopen

18 mei 2019

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek Wandelen naar wijsheid van Thomas Hontelez vorige week, heeft Theoblogie de auteur geïnterviewd over het boek.

Op de juiste manier omgaan met dementie

17 mei 2019

Waarom dominee Tim van Iersel wil dat christenen vaker spreken over dementie. Lees hier het interview met Tim van Iersel, auteur van Godvergeten.

Elise Brouwer: ‘Ik ben niet geschikt voor dit leven.’

21 maart 2019

Auteur Elise Brouwer gaf een interview aan eva.eo.nl, dit interview is gehouden na aanleiding van haar boek Woestijnregen. Lees een deel van dit interview hier.

Net als Adam, niet als Adam

24 september 2018

Annemarie Roding-Schilt vertelt ons over eenzaamheid. Dit artikel komt uit ‘Als ik me eenzaam voel’, een speciale uitgave van maandblad Open Deur. De uitgave bevat verhalen en gedichten over eenzaamheid en geeft tips voor wie eenzaamheid wil verlichten.

De Nationale Ziekendag 2018

1 september 2018

Iedere tweede zondag van september worden Nederlanders dus bewuster gemaakt van zieken en gehandicapten in hun leefomgeving op ‘De Nationale Ziekendag.’ Ook wij willen hier aan bijdragen.

Boeken op de radio: ‘Woestijnregen’ en ‘Lucht in je gezin’

28 augustus 2018

‘Woestijnregen’ van Elise Brouwer en ‘Lucht in je gezin’ van Mirjam van der Vegt ter sprake in ‘Bij Jorieke’ van GNR.

Antoine Bodar in gesprek met…

27 december 2017

Nels Fahner in gesprek met Antoine Bodar over depressie Antoine Bodar is ’s lands bekendste priester: veel aanwezig in de media, zelden verlegen om een mening en altijd bereid om een lastig standpunt te verdedigen.

Zo vergroot ik mijn psychische veerkracht, stressbestendigheid en zelfvertrouwen

1 februari 2016

Vorige week verscheen alweer de twaalfde druk van het boek Niets moet, alles mag. Praktische handleiding voor gezond denken en zelfvertrouwen van Kees Roest. Dit boek is inmiddels een klassieke bestseller, dat al veel mensen heeft geholpen bij het accepteren van zichzelf, de ander en de omstandigheden waarin ze leven. Volgens de auteur heeft het […]

5 vragen aan… Kees Roest

22 januari 2016

Deze week verscheen de 12e (!) druk van het populaire boek Niets moet, alles mag. Praktische handleiding voor gezond denken en zelfvertrouwen van de psycholoog Kees Roest. We stelden de auteur 5 vragen, die hij hier beantwoordt.

Ouderen in het hart van de samenleving

27 november 2015

Ouderdom kan veel vruchten opleveren. Hoe?

Frits de Lange over de discussie rond actieve levensbeëindiging

15 juni 2015

Op 30 mei verscheen onderstaand artikel van Frits de Lange, auteur van onder ander De mythe van het voltooide leven, in Trouw – Letter & Geest. We plaatsen het hier met toestemming van de auteur.   Niemand weet wat voltooid leven is   Klaar met leven, levensmoe, voltooid leven – de discussie rondom actieve levensbeëindiging […]

Een nieuwe bemoediging van Gerry Velema – over ‘Bidden bij Bethesda’ van Joni (video)

12 juni 2015

  ‘Stortbakken uit de hel’ – zo noemt Joni Eareckson-Tada de chemokuren die ze moest ondergaan om de borstkanker waar ze aan leed te bestrijden. Ze schrijft erover in haar boek Bidden bij Bethesda. Omgaan met ziekte en pijn als genezing uitblijft. Gerry Velema spreekt in dit bemoedigende filmpje over situaties als deze en hoe […]

Joke Verweerd te gast bij Hour of Power (video)

30 april 2015

Vorige week was schrijfster Joke Verweerd te gast bij Jan van den Bosch in Hour of Power. Joke schreef 54 boeken, waarvan de novelle Vindersloon het laatste was. Voorjaar 2016 verschijnt de roman Vogelvlucht. Joke schrijft ook veel non-fictie, met haar pluk-de-dagboek Toeval bestaat niet als nieuwste uitgave. Bekijk hier de uitzending.      

Mariëtte Woudenberg & Petra Butler over de overgang (video)

20 april 2015

Petra Butler & Mariëtte Woudenberg waren te gast bij Alinda Bol in het programma Café Tinto van Family7. Ze vertelden er over de overgang, naar aanleiding van hun boek Even met m’n hoofd in de vriezer. Survivaltips voor de overgang.       Petra Butler & Mariëtte Woudenberg   Lees de nieuwste blog van Petra. […]