Geloof

Stappen om om te gaan met de dood

22 maart 2019

Piet Schelling beschrijft stappen om in het reine te komen met de dood.

Boekpresentatie: Gods liefde doorgeven

22 maart 2019

Donderdag 11 April komt Nieske Selles haar nieuwste boek Gods liefde doorgeven presenteren bij ‘het Boekpunt’ in Putten.

“Mijn moeder dacht dat ik voor eeuwig verloren was”

21 maart 2019

Jarenlang liep Teus Dorrepaal rond met een geheim. Binnen de reformatorische gezindte leidde hij een dubbelleven. “Huilend riep mijn moeder dat ik verloren ben, nadat ik het geheim openbaarde. Haar huilen was hartverscheurend!,” vertelt de auteur van het boek Praat er maar niet over. Zijn verhaal neemt ons mee in een eenzame strijd. Is er voor Teus (in het boek heet hij Mart van Buren, red.) als gelovig mens een begaanbare weg te vinden?

Liefde en genade vinden in God na de oorlog

20 maart 2019

Het Napalmmeisje heeft een laureaat ontvangen voor haar aangrijpende boek over haar jeugd, het heftige moment van de foto en haar lange weg naar genezing en vrede.

4. Gelukkig die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien

20 maart 2019

Wat probeert Franciscus ons, mij, te zeggen met zijn tekst? En wat roept dat bij mij op? Welke passages raken mij? Ik noem er hier weer enkele, genomen uit het derde hoofdstuk, In het licht van de Meester. Drie eerdere blogs van mijn hand over Franciscus’ tekst verschenen op de website www.nieuwheilig.nu.

Mini interview met Philip Troost over Energie van de Geest

19 maart 2019

Philip Troost zijn nieuwe boek Energie van de Geest is net in de boekhandels verschenen en hij zal deze middels een boekpresentatie op 22 maart promoten. Wij mochten hem gelukkig van te voren al interviewen.

Naluisteren van het referaat van Gioia

19 maart 2019

Vorige week hebben wij een stukje geschreven over de lezing van Luigi Gioia tijdens de pastorconferentie begin februari. Naast een video van zijn lezing zijn er nu ook audio bestanden beschikbaar. Heel handig om even onderweg naar te luisteren om inspiratie op te doen.

Christelijke boeken over de schepping

18 maart 2019

Wij hebben de mooiste christelijke boeken over de schepping op een rijtje gezet.

Laten we praten over dementie!

18 maart 2019

Tim van Iersel is een zogenaamde dementiedominee, dit betekend dat hij gespecialiseerd is in zingeving en ethiek bij dementie. Op 22 maart 2019 geeft hij een symposium voor zijn boek Godvergeten. Ter voorbereiding hierop hebben wij hem een aantal vragen gesteld.

Bidden, aan het eind van je Latijn

16 maart 2019

Bij de vraag wat bidden is, lopen de antwoorden uiteen. Is het praten met iemand die je niet kunt zien, maar die toch luistert? Of is het vooral een proces in jezelf, waarbij het enorm gaat dat je ontvankelijk wordt?

Het thema van Gods schepping verdient een hoge prioriteit op de huidige agenda.

16 maart 2019

Raymond R. Hausoul gaat nu, in zijn nieuwe boek Gods toekomst voor dieren, een nieuwe uitdaging aan, namelijk vanuit de christelijke geloofsleer dieper nadenken over Gods weg met dieren van schepping tot nieuwe schepping. Raymond R. Hausoul is zo vriendelijk geweest om vier van onze grote vragen over zijn nieuwe boek te beantwoorden.

Christelijke boeken top 10 van het Nederlands Dagblad

15 maart 2019

Het Nederlands Dagblad stelt elke maand een top 10 samen met hierin de best verkochte boeken van het moment. Deze lijst wordt samengesteld op basis van de verkoopgegevens van christelijke boekhandels. Wij vonden de lijst erg interessant en besloten deze te delen

Contemplatie en de impact van een religie van het hart volgens John Wesley

15 maart 2019

Patrick Nullens is hoogleraar Systematisch Theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. Daarnaast is hij pastoor theologie en onderwijs in de Vrije Evangelisatie in Zwolle. Hij was tijdens de pastorconferentie in de Plantagekerk Zwolle aanwezig op 8 februari 2019. Tijdens deze conferentie werd het boek Aangeraakt door God van Luigi Gioia besproken. Nullens zijn reactie op deze conferentie wordt hier weergegeven.

Luigi Gioia over Aangeraakt door God

14 maart 2019

Op 8 februari werd de pastorconferentie gehouden in de Plantagekerk in Zwolle. Tijdens deze conferentie werd het boek Aangeraakt door God van Luigi Gioia uitgebreid besproken. Heb je niet aanwezig kunnen zijn, maar ben je wel benieuwd geworden, dan kun je hieronder de lezing bekijken.

Tim Vreugdenhil de nieuwe stadspredikant in Amsterdam

14 maart 2019

De Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) heeft een nieuwe stadspredikant. Het is de 43-jarige Tim Vreugdenhil, bekend van onder meer zijn Stand Up Theologie. Hij is de opvolger van Rob Visser die vorig jaar met pensioen ging.