Geloof

Bang voor het licht

5 november 2020

In dit artikel uit het kerstnummer van Open Deur, vertelt Folly Hemrica over een dominee, een gevangenis, een paar herders en het licht.

Twee reacties op Door het water heen

3 november 2020

Vandaag delen we op Theoblogie.nl twee reacties van twee predikanten op het boek Door het water heen van Bernard en Eline van Vreeswijk.

Persoonlijke zoektocht naar vrede

8 oktober 2020

In oktober 2010, tien jaar geleden, werd er een roofoverval gepleegd op de juwelierszaak van de vader en oom van illustratrice Marjolein Hund. Het was het begin van een periode vol vragen, verdriet en pijn. In Ruach doet ze in woord en beeld verslag van haar persoonlijke zoektocht naar God en zichzelf, naar vrede en rust.

Interview met Henk Binnendijk over de tabernakel

30 september 2020

De tabernakel In zijn nieuwe boek met Bijbelstudies Op weg naar de hemel wijst Henk Binnendijk de weg naar de hemel aan de hand van een bijzonder beeld uit het Oude Testament: de tabernakel. Op deze pagina delen we een interview met Henk Binnendijk over de tabernakel. Lees hier eerst wat Henk Binnendijk over de tabernakel […]

De situatie op Lesbos in verbinding met het boek van René Reuver, Van migrant tot naaste.

15 september 2020

Een leesfragment uit het boek Van migrant tot naaste van René Reuver. Verbonden aan de actuele situatie in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

Gesprekshandleiding bij het boek Gewone Catechismus

10 september 2020

Het boek Gewone Catechismus is een alledaagse ‘leerboek’. Catechismus stellen mensen in staat om het christelijk geloof eigen te maken, door middel van vragen en antwoorden.

Vier tips tegen afleiding tijdens het bidden

23 juli 2020

Hebt u ook zo’n last van afleiding tijdens het bidden? Geen zorgen. Deze vier tips van Pete Greig helpen de afleiding tegengaan.

De 7 opvallendste wonderen uit de Bijbel

21 juli 2020

Wonderen: wie gelooft er nog in? Toch best wel wat mensen. In de Bijbel komen veel wonderen voor. Wij verzamelden de voor ons 7 opvallendste wonderen. Kent u ze allemaal?

Inspiratiedag ‘Lente in de kerk’ omgezet in online event

20 juli 2020

Vanaf 26 september vieren we de lente in de kerk! En dat via livestream en een aantal seminars. U bent van harte uitgenodigd hiervoor.

Jaarvergadering ‘Belijden in oecumenisch perspectief’

15 juli 2020

Op de jaarvergadering van de Katholieke Vereniging voor Oecumene wordt gesproken over het thema ‘Belijden in oecumenisch perspectief’. Van harte uitgenodigd.

7 weetjes over de ziel

6 juli 2020

De ziel mag weer. Martine Oldhoff schreef er een boekje over: Kijk op de ziel. Wij selecteerden 7 interessante weetjes over de ziel.

Dr. W.J. Dekker over zijn boek Wie is deze?

1 juli 2020

Wie is deze? Dat is de vraag die dr. W.J. Dekker stelt in zijn gelijknamige boekje. Bekijk het filmpje over zijn boek waarin hij vertelt wie Deze is.

Kijk op de ziel: er mag weer over de ziel gesproken worden

29 juni 2020

Nico de Waal schreef een recensie over het boekje Kijk op de ziel van Martine Oldhoff. Want de ziel, er mag weer over gepraat worden!

10 boeken voor de zomer

25 juni 2020

Wij hebben een lijstje met de leukste en interessantste boeken voor u geselecteerd: 10 boeken voor de zomer. Speciaal om te lezen in een tentje, een caravan of gewoon lekker thuis. 

Veroordeeld om een glas water

25 juni 2020

Veroordeeld om een glas water dat onrein was. Dat maakte Asia Bibi mee. Nico Smit schreef een recensie over Bibi’s boek Eindelijk Vrij.