Een avond over millennials, zingeving en de betekenis van bijbelverhalen anno 2019

31 juli 2019
dit is mijn verhaal pakhuis de zwijger

Hoe is het om jong en christen te zijn? Een avond over millennials, zingeving en de betekenis van bijbelverhalen anno 2019.

Je leest het vaak genoeg in de krant: yoga, werk of uitgaan als nieuwe religie van de millennial. Maar er zijn nog genoeg jonge mensen die anno 2019 teruggrijpen op de oude bijbelverhalen. Wat betekent het om vandaag de dag jong en christen te zijn? Wat staat er eigenlijk in de Bijbel? En welke inspiratie kun je als (jonge) stedeling halen uit de eeuwenoude bijbelverhalen – ook als je niet christelijk bent? Hierover gaan we tijdens dit programma in gesprek.

‘Dit is mijn verhaal’

Aanleiding voor de avond is het fotoboek en de gelijknamige tentoonstelling Dit is mijn verhaal. Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? Achttien jongeren vertellen in Dit is mijn verhaal over een kantelmoment in hun leven en de rol die de Bijbel hierin heeft gespeeld. Met Dit is mijn verhaal wil het Bijbels Museum een eigentijds beeld schetsen van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. De achttien verhalenvertellers representeren samen het hedendaagse christendom in Nederland. De jongvolwassenen zijn afkomstig uit verschillende christelijke stromingen (protestants, katholiek of oosters-orthodox) en hebben verschillende culturele achtergronden. Vanavond kun je met een aantal van de jongeren in gesprek over religie, zingeving en de betekenis van de Bijbel.

Praktische gegevens

Pakhuis De Zwijger, IJ zaal
Woensdag 18 september vanaf 20.00 uur
Toegang gratis
Meer informatie en aanmelden

Trailer Dit is mijn verhaal

Lees meer

Dit is mijn verhaal

Dit is mijn verhaal is een prachtig fotoboek dat een goed beeld geeft van het christendom in de 21e eeuw. Theoloog Janneke Stegeman gaat in gesprek met 18 jonge christenen uit verschillende stromingen, topfotograaf Cigdem Yuksel maakt prachtige portretten van hen. Aan de hand van een Bijbelverhaal vertellen Ihab, Joenoes, Thirza, Cecile en anderen over een kantelpunt in hun leven. Verhalen vol hoop en inspiratie, geloof en twijfel, traditie en moderniteit. Dit is het boek bij de gelijknamige expositie van het Bijbels Museum over jonge christenen, met foto’s, korte audiodocumentaires en video’s.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.