De mooiste theologische boeken voor Vaderdag

11 juni 2019

Op deze pagina vindt u een overzicht van de mooiste theologische boeken voor Vaderdag. Het is een selectie uit de nieuwste titels op het gebied van theologie en geloof.

De mooiste theologische boeken voor Vaderdag:

Lezen en laten lezen - Arnold HuijgenTheologie van het Nieuwe Testament
‘Lezen en laten lezen’ van Arnold Huijgen is een verhelderend theologisch boek over gelovig omgaan met de Bijbel. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat je de Bijbel niet alleen leest, maar je ook laat lezen door God.

Bestellen
Het Nieuwe Testament kenmerkt zich door een grote diversiteit aan auteurs, genres en inzichten. Lopen er rode draden door dit geheel? En welke boodschap komt in al die verscheidenheid tot uitdrukking? In Theologie van het Nieuwe Testament hebben achttien deskundige auteurs deze vragen thematisch uitgewerkt. Het is toegankelijk geschreven voor theologen en betrokken bijbellezers.

Bestellen
Gewone Catechismus - Theo PleizierGeïnspireerd en uitgedaagd door Dietrich Bonhoeffer - Gerard den Hertog
De Gewone Catechismus, geschreven door de theologen Theo Pleizier, Arnold Huijgen en Dolf te Velde, wil de inhoud van het christelijk geloof op een hedendaagse manier overdragen aan volgende generaties en hen inspireren. Dit ‘leerboek’ bestaat uit 100 vragen en antwoorden, en heeft een duidelijke en doordachte structuur.

Bestellen
Hoe komt het toch dat Dietrich Bonhoeffer ons nog altijd inspireert en uitdaagt? In dit boek geven Gerard den Hertog en Barend Kamphuis hun persoonlijke antwoord op die vraag, en laten zij zien wat dat bij hen teweeggebracht heeft.

Bestellen
Wie ben jij o liefde - Frans van der LugtEnergie van de Geest - Philip Troost
Het boek ‘Wie ben jij, o liefde’ bevat het verzamelde werk van pater Frans van der Lugt (1938-2014). Hij schrijft over de vele vormen van liefde: liefde voor God, voor je naasten en voor jezelf. Belangrijke waarden hierbij zijn aandachtig luisteren, de weg naar binnen en de goddelijke dimensie. Een indrukwekkend boek, geschreven vanuit het hart.

Bestellen
In Energie van de Geest herijkt Philip Troost de kernwoorden van het christelijk geloof. We zijn verlost, maar echt vrij leven is een ander verhaal. We gaan voor onderlinge gemeenschap, maar je verbinden met elkaar, hoe doe je dat? Philip Troost laat zien hoe deze kloof tussen ideaal en werkelijkheid geen bron van frustratie hoeft te zijn maar een boeiend avontuur kan worden, vol beweging, groei en vitaliteit.

Bestellen
Raak de wonden aan - Tomás Halík
Raak de wonden aan van Tomáš Halík bevat veertien theologisch-filosofische essays over de mystieke diepere lagen van geloof, en een verrassend, scherpzinnig en zelfs humoristische commentaar op het huidige tijdsgewricht.

Bestellen

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.