De 10 beste theologische boeken voor de zomervakantie

8 juli 2019

De zomervakantie komt er weer aan, voor veel mensen dé tijd om een boek te lezen aan het water. Op deze pagina vindt u een overzicht van de 10 beste theologische boeken voor de zomervakantie.

  1. Lezen en laten lezen – Arnold Huijgen
  2. Als God een vraag is – André Troost
  3. Energie van de Geest – Philip Troost
  4. Een jaar met de woestijnvaders – Anselm Grün
  5. Door Christus aangesproken – Dr. N. Witkamp en dr. M.A. van Willigen
  6. Vervulling in bekering – Antoine Bodar
  7. Vol van de Geest – Peter Halldorf
  8. Wees niet bang – Samuel Wells
  9. Ongeneeslijk religieus – Gerko Tempelman
  10. De vrijgevige God – Tim Keller
Arnold Huijgen - lezen en laten lezenAls God een vraag is - André Troost
1. Dit is een verhelderend theologisch boek over gelovig omgaan met de Bijbel. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat je de Bijbel niet alleen leest, maar je ook laat lezen door God. De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd.

Bestellen
2. Doordrenkt van typisch Amsterdamse humor, maar soms ook bloedserieus. Alle grote thema’s waarmee André Troost zich al zijn leven lang bezighoudt, komen voorbij. Een boek voor mensen die zoeken naar een antwoord op vragen die cirkelen rond het grote Waarom.

Bestellen
Energie van de Geest - Philip TroostEen jaar met de woestijnvaders - Anselm Grün
3. Philip Troost laat zien hoe de kloof tussen ideaal en werkelijkheid geen bron van frustratie hoeft te zijn maar een boeiend avontuur kan worden, vol beweging, groei en vitaliteit. Hiervoor hebben we de ogen te openen voor wat misschien wel het belangrijkste is van hoe Gods Geest werkt: energie.

Bestellen
4. Anselm Grün laat in dit boek zien dat ook de huidige mens van deze ervaringen en wijsheden kan leren, want juist nu worstelen veel mensen met hun emoties.Bestellen
Door Christus aangesproken - Witkamp & WilligenVervuiling in bekering - Antoine Bodar
5. Deze ontmoeting met de Vroege Kerk bundelt diverse bijdragen van negen deskundigen op het gebied van het Vroege Christendom. De hoofdstukken gaan in op het lezen en uitleggen van de Schrift in de Vroege Kerk, op de wijze van gedenken van Christus' werk in de Vroege Kerk, en op het navolgen van Christus in de Vroege Kerk.

Bestellen
6. Vervulling in bekering van Antoine Bodar bestaat uit overwegingen voor een troostrijker en liefdevoller leven. In de huidige tijd wekt een term als bekering bij velen afschuw op, maar bekering is volgens priester Antoine Bodar juist een stap naar zelfonderzoek en daarmee naar een werkelijk vervuld leven.

Bestellen
Vol van de Geest - Peter HalldorfWees niet bang - Samuel Wells
7. Vol van de Geest is een inspirerend geloofsopbouwend boek over de persoon en het werk van de Heilige Geest. Het biedt op een toegankelijke manier veel kennis en inzicht. Ook als je vertrouwd bent met wat de Bijbel ons leert over Gods Geest, valt er in dit boek veel te ontdekken.


Bestellen
8. In korte, to-the-point hoofdstukken bespreekt dominee en ethicus Samuel Wells op heldere en invoelende wijze onderwerpen waar christenen meestal niet graag mee geconfronteerd worden en biedt hij down-to-earth begeleiding bij het onder ogen zien van gemeenschappelijke angsten in het leven van het geloof.

Bestellen
Ongeneeslijk religieus - Gerko TempelmanDe vrijgevige God - Tim Keller
9. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. Een wederopstanding, zo je wilt, maar dan verzonnen door atheïstische filosofen.

Bestellen
10. In zes aansprekende toespraken legt Tim Keller hoogstpersoonlijk de krachtige boodschap uit van de bekendste - en minst begrepen - gelijkenis van Jezus: de gelijkenis van de verloren zoon.Bestellen

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.