Dan gaan wij op naar…

31 januari 2018

Op pelgrimage gaan iets van vroeger? Echt niet! Het pelgrimeren in Europa heeft een enorme vlucht genomen. In 1990 bereikten 5000 pelgrims Santiago, vandaag de dag is hun aantal opgelopen naar 200.000 per jaar. Derry Brabbs brengt in zijn nieuwe boek Pelgrimage de belangrijkste en bekendste pelgrimroutes in Europa in beeld.

 

 

Pelgrimage leidt in woord en beeld langs tien historische routes, zoals de Jakobsweg in Duitsland, tussen de oude Romeinse dorpen Keulen en Trier. In Groot-Brittannië ligt de St Cuthbert’s Way, die slingert langs de Schotse grenzen naar het heilige eiland Lindisfarne. En in Frankrijk, voor de kust van Normandië, is het abdijcomplex van Mont-Saint-Michel een bekend pelgrimsoord. In 1979 werd deze plek uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

In dit boek staan ook minder bekende Europese routes. Een voorbeeld hiervan is de Via Francigena, een prachtige route door Zwitserland en Italië. Het Italiaanse gedeelte van de route begint op de gure top van de Grote Sint-Bernhardpas, waar de passerende pelgrims een gasthuis kunnen bezoeken, voordat ze richting Rome vertrekken. De route loopt door de adembenemende natuur van Italië, afgewisseld met middeleeuwse bergsteden en dorpen.

Pelgrimage is een inspirerend boek met prachtige foto’s en veel informatie over de geschiedenis en de belangrijkste kenmerken van elke route. Ook staan er korte details over de afstanden en de reisduur bij elke route. Achterin staat een lijst met websites die helpen bij het plannen van uw eigen wandelroute.

N.a.v. Pelgrimage / Derry Brabbs / Uitgeverij Kok / hardcover

De wijze waarop Derry Brabbs de architectuur en de landschappen langs de route in beeld heeft gebracht, maakt dit boek tot een dierbaar cadeau voor elke Caminoganger. – Daily Telegraph over De wegen naar Santiago

Over Derry Brabbs

Derry Brabbs, een van Engelands beste fotografen, maakte dertig geïllustreerde boeken over de architectuur en de landschappen van het Britse platteland. Deze thema’s staan ook centraal in zijn boeken over de pelgrimsroutes. In 2008 verscheen zijn bestseller De wegen naar Santiago.

Andere boeken over pelgrimage:

[huge_it_portfolio id=”9″]

 

 

Reacties (1)

  • Peter schreef:

    Santiago stond ook jarenlang op mijn verlanglijstje. Tot ik van mijn vrouw de suggestie overnam om iets anders te doen. Ik koos als einddoel Wittenberg op 31 okt 2016. En als weg van Dordrecht over Maastricht en Keulen langs de Rijn omhoog. Naar Genève, over Zürich en Augsburg naar Eisleben naar de Lutherstadt. 3 weken fietsen, 1900 km. En 1700 km de fiets op de trein. ReformatieRondRit. Heeft me persoonlijk veel gegeven voor mezelf terug te vinden in geloof en in m’n katholieke en gereformeerde traditie. Soort Reformatie variant op de oude Jacobsweg.

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.