Christelijke kernwaarden tegen de achtergrond van de islam

3 februari 2012

Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen moslims om. Dat willen christenen ook. Maar wat zeggen christenen als moslims hen vragen stellen?

Gert-Jan Segers (directeur wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie) en ds. Marten de Vries komen deze week met hun nieuwe boek Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen. Daarin op basis van hun jarenlange omgang met moslims een uitwerking van de kernwaarden van het christelijk geloof tegen de achtergrond van de islam.

Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen

Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen - Gert-Jan Segers

Beginnend en eindigend bij Jezus Christus leggen de auteurs, tegen de achtergrond van de islamitische leer, uit wat christenen geloven maar moslims nooit begrepen hebben. Segers maakt aan de hand van de Tien Geboden duidelijk hoe heilzaam een op Christus geori├źnteerde ethiek is; De Vries gebruikt de zes geloofspunten van de islam om te laten zien hoe heerlijk de christelijke geloofsleer is. Dit boek is geschreven voor christenen, om hen toe te rusten voor het gesprek met moslims. De auteurs nodigen moslims van harte uit om mee te lezen.

Categorie├źn