Boekpresentatie

Toespraak bij boekpresentatie Het geschenk van vertrouwen – deel 3

21 oktober 2020

Wouter Swob geeft een toespraak bij de boekpresentatie van Het geschenk van vertrouwen, door René van der Rijst. Dit is deel 3.

Toespraak bij boekpresentatie Het geschenk van vertrouwen – deel 2

20 oktober 2020

Wouter Swob geeft een toespraak bij de boekpresentatie van Het geschenk van vertrouwen, door René van der Rijst. Dit is deel 2.

Toespraak bij boekpresentatie Het geschenk van vertrouwen – deel 1

19 oktober 2020

Wouter Swob geeft een toespraak bij de boekpresentatie van Het geschenk van vertrouwen, door René van der Rijst. Dit is deel 1.

Online boekpresentatie ‘Handboek pastoraat bij psychische problemen’

6 oktober 2020

Op 28 oktober is de online boekpresentatie ‘Handboek pastoraat bij psychische problemen’ van Hanneke Schaap. U kunt er ook bij zijn.   In Handboek pastoraat bij psychische problemen onder eindredactie van Hanneke Schaap-Jonker geven deskundigen informatie over de meest voorkomende psychische stoornissen. Wat houdt de stoornis in, hoe hangt de stoornis samen met geloof en […]

Verkeerd verbonden van Cees Zweistra

1 oktober 2020

Een verdiepend interview over Verkeerd Verbonden van Cees Zweistra Onlangs verscheen het boek Verkeerd verbonden van Cees Zweistra. Hoe kunnen we, terwijl we zo verbonden met elkaar zijn via social media, toch eenzaam zijn? In 2020 wordt er ook wel gesproken van een eenzaamheidspandemie. We zijn veel thuis, scrollen door social media, zappen wat heen en weer. […]

Geloven, hopen en bovenal liefhebben

9 januari 2020

Samenvatting van de bijdrage van Marco Batenburg, voorzitter Generale Synode van de Protestantse Kerk, bij de presentatie van Vruchten van de Bron.

Lente in de kerk

23 december 2019

Op 21 maart, de eerste lentedag van 2020, vieren we samen de lente in de kerk. En voeden we elkaar met het vertrouwen dat de lente door kan zetten. Hoopvol, realistisch en in het geloof dat God zelfs bergen kan verzetten.

Reformatorisch Dagblad verzet de bakens rond homoseksualiteit niet

23 december 2019

Steef de Bruijn, hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad reflecteerde tijdens de boekpresentatie van ‘Genot en gebod’ op de houding van het RD tegenover (homo)seksualiteit.

Een update op de geschiedenis van de seksualiteit

19 december 2019

Dr. Hugo Q. Röling reflecteert nav. ‘Genot en gebod’ op de laatste 25 jaar in de geschiedenis van de seksualiteit. Denk aan #metoo en het nieuwe tv-programma ‘Mijn seks is stuk’.

Het Bijbelse spreken over huwelijk en seksualiteit

18 december 2019

Bijdrage bij Genot en gebod, door Rinse Brouwer, gaande over hoe de bijbel spreekt over het huwelijk, seksualiteit, en de homoseksuele oriëntatie.

Augustinus en zijn opponenten

2 december 2019

Augustinus’ argumenten over hoogmoed en Christus nog steeds stof tot nadenken over onszelf en onze wereld van nu. Bijdrage aan het minisymposium van ‘Augustinus voor mensen van nu’

Lezing ‘Augustinus voor mensen van nu’

19 november 2019

Auteur Hans Alderliesten sprak tijdens het minisymposium van zijn boek over Augustinus (30 oktober te Gouda). Lees de hele bijdrage hier.

Boekpresentatie ‘Genot en gebod. Huwelijk en seksualiteit in protestants Nederland vanaf 1800’

18 november 2019

Informatie over de boekpresentatie van Genot en gebod: Huwelijk en seksualiteit in protestants Nederland vanaf 1800. 14 december, Oosterdok Amsterdam.