Boekencentrum lanceert digitale hulp voor pastoraat

27 augustus 2013

Vanaf dinsdag 27 augustus is de website PastorWijzer.nl geopend. Deze website is ontwikkeld door Uitgeverij Boekencentrum en biedt relevante informatie voor werkers in het pastoraat. Dankzij een speciale techniek past de website zich aan aan het apparaat waarop hij geopend wordt, waardoor de PastorWijzer goed te raadplegen is op pc, tablet en smartphone. Boekencentrum biedt de mogelijkheid om tot het einde van dit jaar gratis kennis te maken met de PastorWijzer door een persoonlijk account aan te maken op www.pastorwijzer.nl.

De PastorWijzer bestaat op dit moment uit drie onderdelen: Bijbel & pastoraat, Pastoraat & psyche en Pastoraat & toerusting. In het eerste onderdeel worden suggesties gegeven voor bijbellezen in allerlei pastorale situaties. Het tweede onderdeel biedt beknopte informatie over allerlei psychische problemen die in het pastoraat aan de orde kunnen komen. Het derde onderdeel bevat waardevolle informatie over het pastorale werk zelf en boekentips. Bovendien vindt de gebruiker van de PastorWijzer hier de Pastoraat & Psyche-emailservice, waar de pastor terecht kan met vragen over psychische problemen die hij tegenkomt in het pastoraat.

De PastorWijzer staat onder redactie van ds. J. van Walsum (predikant protestantse gemeente te Alblasserdam) en ds. F.W. van der Rhee (predikant christelijk gereformeerde kerk te Capelle aan de IJssel) en zal regelmatig uitgebreid worden met nieuwe informatie en services. Aan de PastorWijzer wordt ook meegewerkt door Eleos, in de vorm van het leveren van informatie en het beantwoorden van vragen via de emailservice.

Uitgeverij Boekencentrum wil met de PastorWijzer inspelen op de groei van digitaal lezen. Met name met de komst van de tablet maakt lezen van papier steeds meer plaats voor digitaal lezen. Daarbij wil de uitgeverij gebruikmaken van de vele voordelen die de digitale techniek biedt. Arjen van Trigt, adjunct-directeur Boekencentrum: “Zo is het vrij eenvoudig de informatie in de PastorWijzer regelmatig uit te breiden en te updaten en kunnen er links gelegd worden met andere instanties, zoals we nu al doen in onze emailservice. Daarnaast kunnen gebruikers van de PastorWijzer zelf bijdragen aan het verbeteren van de Wijzer, door goede informatie en suggesties aan te reiken. Ook zullen we in de toekomst de PastorWijzer uitbreiden met digitale ontmoetingsplekken rond thema’s.”

Boekencentrum werkt momenteel aan meer Wijzers en hoopt in 2014 een tweede platform te openen.

Categorieën