Boeken voor de veertigdagentijd

27 februari 2018

Bij Kok Boekencentrum verschenen ook dit jaar weer een paar nieuwe titels voor de veertigdagentijd en Pasen. Zo verscheen onlangs De kruisweg van Agnes Hoffschulte. Agnes Hoffschulte schreef bij deze staties pastorale teksten die geschikt zijn voor gesprekken met ernstig zieke en stervende mensen.

En ook dit jaar verschijnt weer het Paasnummer van Open Deur.
Dit paasnummer is  heel geschikt om uit te delen in de dagen rond Pasen:

aan de bezoekers van een viering in de Veertigdagentijd;
een paaswake of een viering op paasmorgen;
om neer te leggen in het ziekenhuis of zorgcentrum;
om mee te nemen op (zieken)bezoek;
of om mensen mee uit te nodigen voor een paasviering.

Bekijk hier het complete overzicht van onze boeken voor de veertigdagentijd en Pasen:
In ‘De kruisweg’ van Agnes Hoffschulte volgen we Jezus op zijn weg naar het kruis. 14 keer staan we stil bij een statie van zijn lijdensweg.
Bestellen
‘De zegen van soberheid’ van Aarom Damiani is een gids voor de veertigdagentijd. Voor veel mensen is vasten in de veertigdagentijd een leeg ritueel. Maar Aaron Damiani ontdekte dat vasten hem dichter bij de opgestane Christus brengt.
Bestellen
Het boek kan in de veertigdagentijd helpen om met lectio divina en de bijbel op weg te gaan naar Pasen. Bij het boek wordt een digitale kaart beschikbaar gemaakt, waarop alle plaatsen van lectio divina in Nederland in beeld worden gebracht.
Bestellen
De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is het meer dan 70 jaar geleden dat hij de dood vond.
Bestellen
Laat je inspireren en troosten door deze eeuwenoude liederen in de vorm van veertig stiltemeditaties volgens methodes uit de kloostertraditie.
Bestellen
Dit boekje bevat voor elke dag in de veertigdagentijd een bijbeltekst en een korte overdenking. Het is heel geschikt voor persoonlijke meditatie.
Bestellen
Door middel van een gevarieerd trainingsprogramma brengt Anselm Grün je bij je innerlijke bron, waar je in contact komt met je diepste zelf en waar God zich laat ontmoeten.
Bestellen
Groen denken en doen – je kunt er niet meer omheen. Maar groen leven blijft moeilijk als je er niet innerlijk van overtuigd bent. Daarom verkennen we bronnen van ‘groen geloven’. En nodigen we u ertoe uit één of meer groene stappen te zetten in de veertig dagen voor Pasen.
Bestellen
Op zoek naar inspiratie om je geloof te verdiepen in de veertigdagentijd? Veertigvragentijd is een aantrekkelijk boekje dat je gidst op weg naar Pasen.
Bestellen
Dit 40-dagenboekje is ontstaan uit de website ignatiaansbidden.org. Met speciaal voor beginners een eenvoudige handreiking van de bekende priester Nikolaas Sintobin. Hij vertelt in dit boekje hoe je je dagelijks retraitemoment kunt invullen. Ook voor drukke mensen!
Bestellen
Door het geloof heen - Pieter de jong
Eén ding hebben deze mannen en vrouwen, van Abel tot en met Rachab de hoer, gemeen: door het geloof hielden zij stand. Veertig dagen lang volgt dit boek deze bekende en onbekende pelgrims en martelaren op hun weg.
Bestellen
Gedurende de lijdensweken in het kerkelijk jaar richt de aandacht zich op het lijden van Christus. In deze bundel biedt ds. Vreugdenhil voor elke dag een overdenking.
Bestellen
Deze uitgave bevat 49 overdenkingen die een mogelijkheid bieden om tijdens de zeven lijdensweken elke dag een moment stil te staan bij Christus' bitter lijden en sterven.
Bestellen
De veertigdagentijd is een tijd van rust en bezinning. Dit dagboek helpt je om hier bewust bij stil te staan: niet alleen met je hoofd, maar ook met andere zintuigen.
Bestellen
In Vol vertrouwen staan 40 waardevolle lessen over standhouden, Gods betrokkenheid bij mensen, zijn hand in ons leven en zijn karakter.
Bestellen

Categorieën

Tags