Interview met William Immink over Kaaskop tussen de kalasjnikovs

23 oktober 2020

Vandaag delen we op theoblogie.nl een interview met William Immink, over  zijn boek Kaaskop tussen de kalasjnikovs. Rusland-correspondent William Immink is altijd op zoek naar bijzondere levensverhalen en onderbelichte nieuwsgebeurtenissen in Rusland. In zijn boek deelt hij de verhalen over grote thema’s als religie, politiek cultuur en economie, allemaal gezien vanuit de gewone Rus. Ook vertelt […]

Het virus van de trottelziekte door Jan Schinkelshoek

22 oktober 2020

De meeste mensen deugen, maar zijn ook geneigd tot alle kwaad. Daarom sluiten we de gevangenissen niet. Met vallen en opstaan moet de politiek met die ‘verdorvenheid’ leren omgaan. Hoe? Jan Schinkelshoek grijpt terug op het christelijk realisme van de bijna vergeten theoloog Reinhold Niebuhr. Maar het blijft aanmodderen…

Toespraak bij boekpresentatie Het geschenk van vertrouwen – deel 3

21 oktober 2020

Wouter Swob geeft een toespraak bij de boekpresentatie van Het geschenk van vertrouwen, door René van der Rijst. Dit is deel 3.

Toespraak bij boekpresentatie Het geschenk van vertrouwen – deel 2

20 oktober 2020

Wouter Swob geeft een toespraak bij de boekpresentatie van Het geschenk van vertrouwen, door René van der Rijst. Dit is deel 2.

Toespraak bij boekpresentatie Het geschenk van vertrouwen – deel 1

19 oktober 2020

Wouter Swob geeft een toespraak bij de boekpresentatie van Het geschenk van vertrouwen, door René van der Rijst. Dit is deel 1.

Persoonlijke zoektocht naar vrede

8 oktober 2020

In oktober 2010, tien jaar geleden, werd er een roofoverval gepleegd op de juwelierszaak van de vader en oom van illustratrice Marjolein Hund. Het was het begin van een periode vol vragen, verdriet en pijn. In Ruach doet ze in woord en beeld verslag van haar persoonlijke zoektocht naar God en zichzelf, naar vrede en rust.

Online boekpresentatie ‘Handboek pastoraat bij psychische problemen’

6 oktober 2020

Op 28 oktober is de online boekpresentatie ‘Handboek pastoraat bij psychische problemen’ van Hanneke Schaap. U kunt er ook bij zijn.   In Handboek pastoraat bij psychische problemen onder eindredactie van Hanneke Schaap-Jonker geven deskundigen informatie over de meest voorkomende psychische stoornissen. Wat houdt de stoornis in, hoe hangt de stoornis samen met geloof en […]

Verkeerd verbonden van Cees Zweistra

1 oktober 2020

Een verdiepend interview over Verkeerd Verbonden van Cees Zweistra Onlangs verscheen het boek Verkeerd verbonden van Cees Zweistra. Hoe kunnen we, terwijl we zo verbonden met elkaar zijn via social media, toch eenzaam zijn? In 2020 wordt er ook wel gesproken van een eenzaamheidspandemie. We zijn veel thuis, scrollen door social media, zappen wat heen en weer. […]

Interview met Henk Binnendijk over de tabernakel

30 september 2020

De tabernakel In zijn nieuwe boek met Bijbelstudies Op weg naar de hemel wijst Henk Binnendijk de weg naar de hemel aan de hand van een bijzonder beeld uit het Oude Testament: de tabernakel. Op deze pagina delen we een interview met Henk Binnendijk over de tabernakel. Lees hier eerst wat Henk Binnendijk over de tabernakel […]

Israël en de volken – Gods weg nieuw leren lezen

28 september 2020

De messias leren van Edjan Westerman Zoetermeer: Boekencentrum, tweede druk 2020. Besproken door Ds. Giel Schormans. Schormans is als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Voorburg (PKN). De Messias leren van Edjan Westerman Met De Messias Leren (de titel verwijst naar het Joodse ‘lernen’ als blijvend leerproces) legt  Edjan Westerman een basis voor nieuw gesprek […]

Het concentratiekamp als heilige ruimte door Bettine Siertsema

18 september 2020

Een artikel van Bettine Siertsema ‘Het concentratiekamp als heilige ruimte’, verschenen in tijdschrift Herademing, september 2020.

Kunst en (neo)calvinisme: Een pleidooi in de vorm van een mozaïek door Gertjan Schutte

17 september 2020

Gertjan Schutte, auteur van Kunst D.V., schrijft een artikel over kunst en (neo)calvinisme.

De situatie op Lesbos in verbinding met het boek van René Reuver, Van migrant tot naaste.

15 september 2020

Een leesfragment uit het boek Van migrant tot naaste van René Reuver. Verbonden aan de actuele situatie in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

Leesfragment ‘Geïnspireerd en uitgedaagd door Dietrich Bonhoeffer’ – Gerard den Hertog en Barend Kamphuis

15 september 2020

Leesfragment Geïnspireerd en uitgedaagd door Dietrich Bonhoeffer – Gerard den Hertog en Barend Kamphuis

Gesprekshandleiding bij het boek Gewone Catechismus

10 september 2020

Het boek Gewone Catechismus is een alledaagse ‘leerboek’. Catechismus stellen mensen in staat om het christelijk geloof eigen te maken, door middel van vragen en antwoorden.

Reacties op Borgmans Alle dingen nieuw

4 september 2020

In deze bijdrage vindt u o.a. reacties op het boek Alle dingen nieuw.

KokBoekencentrum verlengt recht om liederen te streamen in kerkdiensten

27 augustus 2020

De ruimte die KokBoekencentrum Uitgevers aan kerken had gegeven om liedteksten te streamen via alle internetplatformen is verlengd tot 1 april 2021.

Videoservice Bronproeverijen

26 augustus 2020

Bij de Videoservice Bronproeverijen ontdek je de inhoud, kwaliteit en smaak van de Bijbel, zodat je er zelf van kunt leven en anderen van kunt láten leven.