5 lessen over lijden

11 augustus 2020

Leven en lijden is onlosmakelijk verbonden bij elkaar. Ook in de Bijbel wordt over lijden gesproken, bijvoorbeeld in Job. Job kan ons veel lessen leren. Hier zijn er 5 van.

6 tips voor teleurgestelde bidders

10 augustus 2020

Het kan soms moeilijk zijn om het bidden vol te houden, zeker als u teleurgesteld bent geraakt in het gebed. Pete Greig heeft een aantal tips voor het omgaan met teleurstellingen in het gebed.

Lente in de kerk: Tot welk type kerk behoort uw kerk?

6 augustus 2020

René van Loon zag bij zijn zoektocht naar de Lente in de kerk verschillende typen kerken. Tot welk type kerk behoort uw kerk?

Even belangrijk als de hygiëne van de handen is de hygiëne van het hart

5 augustus 2020

Handen wassen: het is erg belangrijk deze huidige corona-crisis. Ook in de tijd van de Bijbel was hygiëne van belang. Waarom waste Jezus zich dan niet?

De zeven mooiste planten uit de Bijbel

4 augustus 2020

Op de derde scheppingsdag schiep God ze: de mooiste planten. In de Bijbel komen deze planten terug. Welke zijn de mooiste? Wij verzamelden ze.

7 randfiguren uit de Bijbel

3 augustus 2020

In de Bijbel spelen buitenstaanders en randfiguren vaak een verrassende rol. Vaak hebben ze meer begrepen en ontvangen van God dan degenen die er wél bij horen. Lees over 7 randfiguren uit de Bijbel.

6 tips om God te aanbidden (wanneer u daar geen zin in hebt)

30 juli 2020

God aanbidden: het is een cruciaal onderdeel van het gebed. Maar wat nu als u helemaal geen zin heeft om God te aanbidden? Hier volgen een paar praktische tips.

Klaaglied in coronatijd

30 juli 2020

Arjan Minnema, emeritus predikant van de GKv Baflo, schreef een klaaglied op de wijs van psalm 137, geïnspireerd door het boek God en de pandemie.

Is Europa nog christelijk?

27 juli 2020

In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de Europese identiteit. Is Europa nog christelijk te noemen? Die vraagt stelt Olivier Roy in zijn boek. Lees hier de eerste alinea’s.

God en de pandemie: een interview met Tom Wright

27 juli 2020

Hoe zouden we op een Bijbelse manier moeten denken over de pandemie? In dit interview denkt Tom Wright hierover na a.d.h.v. zijn boek.

Vier tips tegen afleiding tijdens het bidden

23 juli 2020

Hebt u ook zo’n last van afleiding tijdens het bidden? Geen zorgen. Deze vier tips van Pete Greig helpen de afleiding tegengaan.

Transformatie

22 juli 2020

Klaas Bom schrijft een reactie op het artikel van Kees van der Kooi over de transformatie van de samenleving door de corona-crisis.

De 7 opvallendste wonderen uit de Bijbel

21 juli 2020

Wonderen: wie gelooft er nog in? Toch best wel wat mensen. In de Bijbel komen veel wonderen voor. Wij verzamelden de voor ons 7 opvallendste wonderen. Kent u ze allemaal?

Inspiratiedag ‘Lente in de kerk’ omgezet in online event

20 juli 2020

Vanaf 26 september vieren we de lente in de kerk! En dat via livestream en een aantal seminars. U bent van harte uitgenodigd hiervoor.

Heilige plaatsen, zalige plekken: volksgeloof ten voeten uit

20 juli 2020

Paul Spapens vertelt over zijn boek “Heilige plaatsen, zalige plekken” en over volksgeloof dat met die heilige plaatsen gepaard gaat.

Missa in tempore coronae

16 juli 2020

In deze bijdrage wil Liuwe Westra reflecteren op wat de gekozen vormen, de omgang met regels en richtlijnen in het algemeen t.o.v. de kerkdiensten.

Jaarvergadering ‘Belijden in oecumenisch perspectief’

15 juli 2020

Op de jaarvergadering van de Katholieke Vereniging voor Oecumene wordt gesproken over het thema ‘Belijden in oecumenisch perspectief’. Van harte uitgenodigd.

Karel Deurloo: in elke pastoriekast vindt men zijn boeken

13 juli 2020

Karel Deurloo: in elke pastoriekast vindt men zijn boeken. Ds. L.W. Smelt schreef een recensie over het boek De tekst mag het zeggen.