Geroepen door God

30 november 2020

Wie in de binnenkamer en op een kring zich wil laten verrassen door Gods instrument Elisa wordt met dit boek heel goed op weg geholpen.

Kijk op de ziel

27 november 2020

Kijk op de ziel biedt je theologische verdieping en veel stof tot nadenken. Een bezinningsboek dat leidt tot diepe geloofsgesprekken.

Vertrouwen

26 november 2020

Het geschenk van vertrouwen is een theologisch boek zoals theologie anno nu moet zijn: in gesprek met de inzichten van nu, over thema’s van nu, met een eigen aanpak en geluid.

Geschreeuw onder dwazen

25 november 2020

Mij dunkt dat we in juist in onze tijd van veel politiek geschreeuw in binnen- en buitenland onze winst kunnen doen met de overwegingen van dr. A.A. van Ruler over Prediker 9. Daarom geef ik zijn woorden over dit Bijbelvers (gedeeltelijk) door! Ds. E.K. Foppen, predikant van de karakteristieke Bethlehemkerk in Den Haag.

Recensie: God en de pandemie

25 november 2020

‘God en de Pandemie’ is een kleinood voor alleman, van leken tot theologen. Een essay dat te denken geeft, niet uitsluitend over de coronacrisis maar over de vraag hoe als christen te leven in onzekere tijden.

Recensie Contra-Kant, Emanuel Rutten

24 november 2020

Wie enigszins thuis is in de apologetiek, zal de naam van Emanuel Rutten ongetwijfeld kennen. Regelmatig gaat hij in debat met atheïsten, hij ontwikkelde een nieuw Godsbewijs en enkele jaren geleden was hij nog spreker op het allereerste Veritas Forum in Rotterdam.

Interview met Geert Jan Blanken over Kierkegaard

20 november 2020

Vandaag delen we op theoblogie.nl een interview met Geert Jan Blanken, over zijn nieuwste boek Kierkegaard in gewone taal.

Recensie Hoe houdt je het geloof fris?

19 november 2020

Vandaag delen we op theoblogie.nl een recensie van Nico de Waal, over het boek Hoe houdt je het geloof fris.

Vier recensies van Ds. L.W. Smelt

18 november 2020

Vandaag delen we op Theoblogie.nl vier recensies van Ds. L.W. Smelt. Deze recensies verschenen ook in het oktobernummer van de Veluwse Kerkbode.

Nieuws van de Nacht van de Theologie

17 november 2020

In dit artikel delen we het laatste nieuws van de Nacht van de Theologie. Deze vond afgelopen zaterdag op 14 november 2020 plaats. Almatine Leene nieuwe Theoloog des Vaderlands Op radio 5 werd bekend gemaakt dat Almatine Leene de nieuwe Theoloog des Vaderlands is. In het Jury rapport staat het volgende : “Almatine Leene is […]

Living God’s future now

12 november 2020

Vandaag delen we een reactie van Wim Vermeulen op het boek Een toekomst die groter is dan het verleden van Samuel Wells.

In memoriam Jonathan Sacks

10 november 2020

Afgelopen zaterdagochtend overleed de Britse opperrabbijn Jonathan Sacks op tweeënzeventig jarige leeftijd.

Interview met René van der Rijst

9 november 2020

In dit interview met René van der Rijst vertelt hij meer over de spirituele vertrouwenscrisis en zijn boek Het geschenk van vertrouwen.

De les van de vijgenboom

6 november 2020

Vandaag delen we op theoblogie.nl ‘De les van de vijgenboom’ door Theo Algra. Hij schreef het boek Eindtijd in zicht. Wat elke christen moet weten over de opname en de grote verdrukking. Dit is een bewerkt fragment uit het boek.

Bang voor het licht

5 november 2020

In dit artikel uit het kerstnummer van Open Deur, vertelt Folly Hemrica over een dominee, een gevangenis, een paar herders en het licht.

Recensies uit de Veluwse Kerkbode: Elisa en Kijk op de ziel

4 november 2020

Vandaag delen we twee recensies uit de Veluwse Kerkbode, over de boeken Elisa. Geroepen door God en Kijk op de ziel. Deze recensies verschenen eerder in het oktobernummer van de Veluwse kerkbode en worden met toestemming van recensent Leo Smelt gedeeld.

Twee reacties op Door het water heen

3 november 2020

Vandaag delen we op Theoblogie.nl twee reacties van twee predikanten op het boek Door het water heen van Bernard en Eline van Vreeswijk.

Interview met Cees Zweistra

2 november 2020

In dit Interview vertelt Cees Zweistra meer over de achtergrond van zijn boek Verkeerd Verbonden en de fenomenologische stroming. Ook vertelt hij meer over zijn eigen gebruik van media.