Een vakantietekst

19 juli 2019

Ik ga op reis en ik neem mee van Sija-lize Blijleven is een origineel bijbels dagboek voor de vakantietijd. Lees hier een van de meditaties uit het boek.

Filmpje: André Troost over zijn boek Als God een vraag is

18 juli 2019

In dit filmpje gaat de bekende predikant André Troost in op de achtergronden van zijn nieuwe boek Als God een vraag is.

De mooiste zomerboeken van… Arjen van Trigt

17 juli 2019

Deze zomer delen de uitgevers van KokBoekencentrum hun favoriete zomerboeken. Bekijk hier het overzicht van de mooiste zomerboeken van uitgever Arjen van Trigt.

Recensie: Ongeneeslijk religieus, Gerko Tempelman

16 juli 2019

Lees hier de uitgebreide recensie van het boek Ongeneeslijk religieus van Gerko Tempelman. Een uitdagend boek op het snijvlak van theologie en filosofie.

De beste boeken over geloof en dementie

15 juli 2019

Tim van Iersel, ‘dementiedominee’, geeft hier zijn top vijf van beste boeken over geloof en dementie.

‘Wie goed doet, goed ontmoet’

12 juli 2019

Geneviève Waldmann werd getriggerd door het succes van Hoe overleef ik moeilijke mensen én de moeilijke hoofdpersoon in de Netflix-serie After Life. Lees hier haar blog.

‘Een boek voor allerhande tobbers en twijfelaars’

12 juli 2019

Lees hier een kort interview met de bekende publicist en liedschrijver André Troost over zijn nieuwe boek Als God een vraag is.

‘Wat God liefheeft, ontzeg dat liefde niet.’

12 juli 2019

Lees op Theoblogie de toespraak van Dirk Gudde tijdens de presentatie van het boek ‘Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt.’

Recensie: Lezen en laten lezen, Arnold Huijgen

11 juli 2019

Lees de recensie van ds. H. Korving over Lezen en laten lezen, geschreven door Arnold Huijgen. ‘Een vroom boek, een knap boek en een belangrijk boek.’

In gesprek met Piet van Midden

10 juli 2019

Jan van den Bosch ging onlangs in gesprek met dr. Piet van Midden. Het werd een inspirerend gesprek dat u hier kunt bekijken.

Hemelse Modder met Sytze de Vries in gesprek met Nico de Waal

10 juli 2019

Sytze de Vries in gesprek met Nico de Waal, uitgeefdirecteur van KokBoekencentrum. Een persoonlijk gesprek over geloof, kerk en theologie.

‘Opnieuw luisteren naar de Schrift’

9 juli 2019

Het nieuwe boek van Arnold Huijgen, Lezen en laten lezen, houdt de theologische gemoederen bezig. In dit artikel gaat hij in op de totstandkoming van zijn boek en op zijn intenties waarmee hij het schreef. Christelijk Nederland zindert van vragen rond de uitleg van de Bijbel. Vaak draait het daarbij om een paar hete hangijzers, […]

Op zoek naar de familie van Jezus

9 juli 2019

Een kritisch onderzoek naar de opvattingen van het israëlisme (met inbegrip van het christenzionisme en de vervangingstheologie) door dr. Steven Paas.

‘Ademen is letterlijk noodzakelijk om te leven en te kunnen zingen.’

8 juli 2019

Gert Landman verzorgde met de broeders van Taizé de bundel Adem in ons. Lees hier een interview met Gert Landman waarin hij ingaat op deze nieuwe bundel.

De 10 beste theologische boeken voor de zomervakantie

8 juli 2019

Op deze pagina vindt u een overzicht van de 10 beste theologische boeken voor de zomervakantie met onder andere boeken van Philip Troost en Arnold Huijgen.

‘Altijd in het licht van de Heer’

6 juli 2019

Citaten uit en bespiegelingen bij Paus Franciscus’ Gaudete et exsultate door Elsbeth Greven.

Theoloog ontdekt Gods bijzondere relatie met dieren

5 juli 2019

Jeffrey Schippers interviewde namens CIP.nl Raymond R. Hausoul over zijn boek Gods toekomst voor dieren. Lees hier een deel van het interview.

Paulien Vervoorn: Zorg voor een krachtige kern

4 juli 2019

Paulien Vervoorn geeft vele tips om een preek te voorzien van een krachtige kern, zodat de aandacht van de luisteraars wordt getrokken.