Handboek kerk en social media

27 november 2012

Het gebruik van social media neemt met de dag toe. Steeds meer kerken zien zich daarom geplaatst voor de vraag óf zij van deze nieuwe communicatie-middelen gebruik moeten maken en hóe.

Voor Eric van den Berg, actief internetpionier voor christelijke kerken, was dit reden om een handboek samen te stellen, bijgestaan door cultuurtheoloog Frank G. Bosman. Het handboek wordt gepresenteerd op 7 december 2012 tijdens de uitreiking van de Webfish Award in de Universiteit van Utrecht. Lees hier meer informatie over de presentatie.

Het boek bestaat uit twee delen.
In deel 1 wordt een overzicht gegeven van het social medialandschap en hoe kerken strategisch en praktisch social media kunnen inzetten.
Deel 2 is geheel gewijd aan reflectie op social media. Wat kan er kerk ermee? Waar liggen de valkuilen? Wat betekenen vriendschappen op social media?

Met het Handboek kerk en social media bieden de auteurs een zeer bruikbare publicatie die de kerken ondersteunt om effectief en met bezinning social media te gebruiken. In de video gaan beide auteurs in op de achtergronden van het handboek.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.