Tienermeiden in het vizier

3 augustus 2015

Een tijdje geleden stond ik met mijn werk (de HGJB) op de EO-jongerendag. En in hordes trokken ze aan me voorbij: ongelooflijk indrukwekkende tienermeiden. Tenminste, op mij maakten ze behoorlijk indruk. Want ze zijn lief, knap, spontaan, goed gekleed, wat terughoudend, nadrukkelijk aanwezig, blond gekruld, oplettend, aandachtvragend en altijd in voor contact. En nog wel meer.  Nou ja, niet in een paar woorden te vatten dus…

De meest enerverende en onzekere tijd in je leven… daar zitten ze middenin. Ik zie en spreek ze regelmatig. Thuis na een avondje oppassen op onze kinderen. Op vrijdagavond tijdens de tienerclub van onze gemeente. In de kerk als ze naar buiten lopen of genietend op een Scholierenweekend. Jij/u ziet ze vast ook met regelmaat. Tijd voor een kleine ziet-u-ze-wel-herinnering voor deze geweldige groep meiden! (L’Oreal zou op een moment als dit zeggen: because they’re worth it!).

#1: Wees eerlijk, deel je leven 

Dit is waar ze de meeste behoefte aan hebben, maar waar ze ook echt wat mee kunnen. Want hoe weet je welke beslissingen je moet maken? Hoe weet je of iets ‘werkt’ of niet? Wie vertelt er wat geloven nu echt voor verschil maakt in je leven? Hoe moet je naar jezelf kijken? Mooie verhalen zijn er genoeg. Ze willen weten hoe jij leeft, hoe jij faalt, hoe jij de draad weer oppakt, hoe jij naar jezelf kijkt en hoe jij gelooft. Dus: gooi de deuren van je huis open en deel het complete leven. Inclusief het lekkere eten, de (niet-gelikte) gesprekken aan tafel, de twijfels over je geloof, je blijdschap met je nieuwe zwarte jurkje en de vragen die ook jij hebt in dit leven. Het is een verademing wanneer we eerlijke verhalen delen en laten zien wat tienermeiden kunnen verwachten van het leven. Dat het niet perfect gaat worden, maar dat ze wel zien hoe je je leven samen met God probeert te bewandelen. Eerlijkheid geeft zekerheid, want dan zijn er opeens meer ‘zoals jij’. Lees hier het volledige artikel.

 

Ruth Tanghe is jongerenwerkster bij de HGJB. Zij publiceerde bij Uitgeverij Jes! het boek Schitterende meiden.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.