Prof. Van de Beek: Schisma erger dan ketterij

5 april 2012

Spreken over GodSchisma is erger dan ketterij. Ketterijen dringen van buiten naar binnen, maken je resistent, maar verdwijnen na verloop van tijd weer. Het schisma verdeelt het lichaam van Christus. Het oor zegt zonder het oog te kunnen, het hoofd zonder de benen. Het ergste is dat een schisma altijd wederzijds is en men elkáár uitsluit.

Dat zegt prof. dr. A. van de Beek, emeritus hoogleraar symboliek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Recent verscheen zijn boek ”Lichaam en Geest van Christus”, een nieuw deel in de serie ”Spreken over God”. Eerder publiceerde de theoloog de delen ”Jezus Kurios”, ”De kring om de Messias” en ”God doet recht”.

Lees het volledige interview met prof. dr. A. van de Beek op de website van Reformatorisch Dagblad.

Categorieën

Reacties (2)

 • Bastemeyer schreef:

  Zouden er nog schisma’s zijn als leiders, leraren en “leken” binnen elke gemeente de gewoonte aannamen om samen in ootmoed op de knieën te gaan voor het Hoofd van de Gemeente?
  We worden immers geacht om Hem en elkaar onderdanig te zijn:
  Kolossenzen hoofdstuk 1 vers 18
  Galaten hoofdstuk 5 vanaf vers 13 tot einde

  Albrecht Bastemeyer

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.