Pilatus en Jezus

11 maart 2014

Wie is Pontius Pilatus, de prefect van Judea voor wiens ogen de rechtszaak van Christus zich afspeelde, eindigend in Zijn kruisiging? Een meedogenloze tiran of een angstige ambtenaar die zich laat overhalen door de Sanhedrin om een man, die hij onschuldig acht, te veroordelen? Een ongerijmd, on­belangrijk personage, of, zoals Nietzsche omschrijft, de ‘enige figuur in het Nieuwe Testament die respect verdient’?

Alle fasen van de rechtsgang doorlopend, biedt de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben in zijn nieuwe boek Pilatus en Jezus een nieuw perspectief. In de dialoog tussen Pilatus en Jezus komen twee werelden en twee koninkrijken tegenover elkaar te staan: geschiedenis en eeuwigheid, heilig en pro­faan, vonnis en redding. En in deze niets­ontziende vergelijking is de rol van Pilatus in ieder opzicht beslissend.

Lees op deze pagina de voorpublicatie van Pilatus en Jezus. Klik op de afbeelding hierboven.

Pilatus en Jezus

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.