Dr. Piet Schelling: “Ook ik had moeite met sommige bijbelverhalen”

12 juni 2015
“Veel verhalen in de Bijbel zijn weerzinwekkend en stuiten mensen tegen de borst. Ook ik had als predikant veel moeite met sommige bijbelverhalen.” Dr. Piet Schelling is auteur van het boek ‘Vreemd en bizar’. Het boek wil mensen op weg helpen om die vreemde en bizarre bijbelverhalen beter te begrijpen.

“De Bijbel is een moeilijk boek. Daarom legde Jezus het uit en zei Hij, bij wijze van spreken, niet: ‘Neem de Thora mee en veel leesplezier’.”Beren die in opdracht van profeet Elisa 42 kinderen verscheuren. Dit ongemakkelijke bijbelgedeelte staat beschreven in 2 Koningen 2. Een groep kinderen dreef de spot met de profeet Elia. Vervolgens staat er het volgende in vers 24: ‘Hij (Elia, red.) keerde zich om, zag hen en vervloekte hen in de Naam van de HEERE. Toen kwamen er twee beren uit het woud en verscheurden tweeënveertig van die kinderen’. Schelling: “Iemand schreef naar aanleiding van dit verhaal aan mij: ‘Ik lees graag in de Bijbel, maar ze moeten van kinderen afblijven’. Die reactie ontroerde mij en zette mij aan het denken. De klassieke uitleg is: iemand zondigt en God straft. Als dat zo is, kunnen we er weinig mee.”

Lees het volledige interview met dr. Piet Schelling op CIP.nl.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.