Maatschappij

Recensie Over muren heen – Hanan Cheaibi

26 april 2019

Recensie over het boek Over Muren heen; Je hebt het gevoel alsof je stiekem in een briefwisseling tussen twee vrienden mag meelezen.

De kracht van troost

19 april 2019

Iemand in je omgeving heeft zojuist een dierbare verloren. Wat kun je voor diegene doen? En wat kun je beter niet zeggen bij rouw?

Dementie stelt mensen voor de kernvragen van het leven en geloof.

10 april 2019

Marijke Laurense bespreekt vandaag (10 april 2019) in Trouw het boek Godvertegen van dementiedominee Tim van Iersel. Het boek krijgt maar liefst 5 sterren!

Paulien Vervoorn: Hoe je, je preekstructuur makkelijk onthoudt

4 april 2019

Aan de hand van dagelijkse voorwerpen legt Paulien Vervoorn uit hoe u een preekstructuur makkelijk onthoudt.

‘Een bijzonder mozaïek.’ Job Cohen over Over muren heen

4 april 2019

Job Cohen: Over muren heen is de mooie titel van een briefwisseling tussen de rabbijn Lody van de Kamp en de middelbare scholiere Oumaima Al Abdellaoui.

‘Over muren heen’ is het mooiste en belangrijkste brievenboek van het jaar!

1 april 2019

Tegenover al het verdriet en verwarring in de samenleving is Over muren heen een verademing, een teken van hoop en veel meer dan dat.

Volgens Gert-Jan Segers zijn we soms te calvinistisch: “Je moet soms ook genadig zijn voor jezelf”

28 maart 2019

Lees hier het interview met Gert-Jan Segers, auteur van Waarom doe ik dit in vredesnaam.

Toegeven dat je eenzaam bent, doen we niet gemakkelijk

26 maart 2019

Willemijn de Jong nam voor Strijdkreet een interview af met Nels Fahner naar aanleiding van zijn nieuwe boek Eenzaam. Lees hier het interview.

Elise Brouwer: ‘Ik ben niet geschikt voor dit leven.’

21 maart 2019

Auteur Elise Brouwer gaf een interview aan eva.eo.nl, dit interview is gehouden na aanleiding van haar boek Woestijnregen. Lees een deel van dit interview hier.

Aftrap van het Barth-jaar (2018-2019)

27 september 2018

Op 10 december is het vijftig jaar geleden dat Karl Barth overleed. Vijftig jaar lang had hij de theologische wereld verbaasd, geboeid, geërgerd, begeesterd – en gedomineerd. Het Barth-jaar (2018-2019) wordt groots geopend en u bent allen welkom.

Net als Adam, niet als Adam

24 september 2018

Annemarie Roding-Schilt vertelt ons over eenzaamheid. Dit artikel komt uit ‘Als ik me eenzaam voel’, een speciale uitgave van maandblad Open Deur. De uitgave bevat verhalen en gedichten over eenzaamheid en geeft tips voor wie eenzaamheid wil verlichten.

Zie, de regenboog!

19 september 2018

‘Zie de regenboog en prijs zijn maker’ is een praktische handreiking voor roze vieringen. In dit artikel kunt u de recensie van Drs. P.F. Goedendorp over de handreiking lezen. Verder kunt u ook alvast het voorwoord, geschreven door René de Reuver, lezen.

Het geheim van Nadia Bolz-Weber

18 september 2018

Speciaal voor Theoblogie.nl recenseert Margrietha Reinders ‘Vrijspraak voor losers’ en onderzoekt ze wat Bolz-Webers grootste betekenis is voor de gelovige en ongelovige lezers in Nederland.

De Nederlandse Nobelprijs gaat naar…

17 september 2018

De Stevinpremie is één van de de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap en staat ook wel bekend als de Nederlandse Nobelprijs. De laureaten krijgen ieder 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.

Godian Ejiogu: op zoek naar een vreedzame samenleving

7 september 2018

In dit artikel kunt u twee interviews met auteur en theoloog Godian Ejiogu vinden. Voor wie is het boek ‘Mijn Droom’ eigenlijk geschreven, wat is de toekomst van Nederland en wat is nou eigenlijk Ejiogu’s droom? U kunt de antwoorden hier vinden.