Lang Leve de Liefde

20 januari 2015

“Ruzie heeft een helend effect. Je laat zien wat er in je hart omgaat, bijvoorbeeld dat je voelt alsof de ander je niet ziet staan, of dat je in de steek gelaten wordt. Het is belangrijk om gezond ruzie te kunnen maken, het verdiept de relatie,” vertelt Cocky Drost, schrijfster van het boek Lang Leve de Liefde, waarin ze onder meer ingaat op de kunst van gezond ruziemaken.“

Je hebt verschillende soorten ruzie. Je kunt het niet eens zijn over of God de wereld in zes dagen gemaakt heeft en in een flinke discussie belanden. Dat zijn verstandelijke ruzies. Maar het kan ook dieper gaan. Bijvoorbeeld de vrouw die aan het ploeteren is met de kinderen – en daardoor het eten niet op tijd klaar heeft – en vervolgens wordt uitgefoeterd door haar man. Je kunt je dan niet gezien voelen. Een ruzie die daaruit voortkomt, is vaak een ruzie die over het hart gaat.”

Onzekerheid
“Het is interessant om je soms af te vragen waarom iets je boos maakt. Is het onzekerheid, iets uit je verleden dat opgerakeld wordt? Het is een stuk verdriet dat je in boosheid uit, omdat boosheid minder kwetsbaar is en meer geaccepteerd.”

Lees het volledige interview op CIP.nl.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.