Els van der Vlist over timemanagement: ‘God geeft rust in de orkaan van het leven’

15 april 2016

‘God geeft rust in de orkaan van het leven’

 

“Soms lijkt het alsof we ons naar de toekomst toe jagen. ‘Als dit af is, ga ik genieten en in Gods koninkrijk dienen’. Maar God is óók een God van het hier en nu,” zegt Els van der Vlist. De coach organiseert binnenkort een inspiratiewandeling. Deelnemers gaan zich verdiepen in tijd en timemanagement. Door haar burn-out heeft ze geleerd om vanuit rust te leven en te werken. CIP.nl stelt haar een aantal vragen.
Hoe heb je tijdens je burn-out geleerd om rust te vinden?
“Voordat ik in een burn-out terechtkwam, waren veel bezigheden gericht op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Ik deed veel verschillende dingen, waaronder veel vrijwilligerswerk. Tijdens een burn-out ontdek je waar het écht om gaat. De zorg voor mijn kinderen was het enige dat telde. Door de burn-out werd ik genoodzaakt om aan timemanagement te doen. Ik kan niet de tijd naar mijn hand zetten, maar wel mijn bezigheden managen.”

Hoe vul je timemanagement in?
“In het dagelijks leven ben ik actief als ondernemer. Dat wil zeggen dat ik mijn werktijden voor een groot gedeelte zelf invul. De valkuil is dat ik heel veel uren aan mijn werk besteed. Aan de hand van het aanbrengen van ritme in mijn week probeer ik dat te voorkomen.” Els geeft een voorbeeld. “Binnenkort krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis, waar het nodige aan verbouwd moet worden. Daar kun je in je hoofd heel druk mee zijn. Soms pakken mijn man en ik pen en papier en verdelen we de taken: jij regelt dit voor de badkamer en ik dat voor de tuin. Die duidelijke afspraken zorgen voor rust.”

Lees het volledige interview op cip.nl.

Ga mee met de inspiratiewandeling.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.