De veertigdagentijd is voor mensen een periode van bezinning. Het is de tijd voor Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus. Voor de één is het een periode om te vasten. Voor de ander luidt het begin van de veertigdagentijd een periode van intensievere bijbelstudie in. Op deze pagina vindt u een overzicht van de mooiste boeken voor de veertigdagentijd.

De mooiste boeken voor de veertigdagentijd

mooiste boeken voor de veertigdagentijd door het geloof
In ‘De kruisweg’ van Agnes Hoffschulte volgen we Jezus op zijn weg naar het kruis. 14 keer staan we stil bij een statie van zijn lijdensweg.
Bestellen
Eén ding hebben deze mannen en vrouwen, van Abel tot en met Rachab de hoer, gemeen: door het geloof hielden zij stand.Veertig dagen lang volgt dit boek deze bekende en onbekende pelgrims en martelaren op hun weg.
Bestellen
Laat je inspireren en troosten door deze eeuwenoude liederen in de vorm van veertig stiltemeditaties volgens methodes uit de kloostertraditie.
Bestellen
Dit boekje bevat voor elke dag in de veertigdagentijd een bijbeltekst en een korte overdenking. Het is heel geschikt voor persoonlijke meditatie.
Bestellen
Door middel van een gevarieerd trainingsprogramma brengt Anselm Grün je bij je innerlijke bron, waar je in contact komt met je diepste zelf en waar God zich laat ontmoeten.
Bestellen
De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is het meer dan 70 jaar geleden dat hij de dood vond.
Bestellen
Op zoek naar inspiratie om je geloof te verdiepen in de veertigdagentijd? Veertigvragentijd is een aantrekkelijk boekje dat je gidst op weg naar Pasen.
Bestellen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *