Dag 20 – ”Deze tijd vraagt om een generatie die opstaat tegen het onrecht.”

19 december 2014

De generatie die de wereld deed veranderen

Ruim 2000 jaar geleden werden er jongetjes geboren op verschillende plekken in Israël. In Kafernaum bijvoorbeeld, zag ene Andreas het levenslicht. Andreas kreeg later een broertje: Simon Petrus. In Betsaida kwamen in die tijd ook twee broers ter wereld: Jakobus en Johannes. Elders in het land zagen Filippus, Nathanael, Mattheus, Tomas, Jakobus Alfeus, Judas Iskariot, Judas Alfeus en een zeker Simon het levenslicht.

 

Niemand kon nog weten dat deze jongetjes meer dan vrienden zouden worden: ze zouden broeders worden, companions, een fellowship. En niemand kon toen nog weten dat deze jongetjes de generatie zouden vormen die de wereld voorgoed veranderden.

 

De leider en inspirator van deze generatie mannen zag het levenslicht in Bethlehem, in een stal. Zijn Naam: Jezus. Een klein, weerloos mannetje, dat uit zo groeien tot de Grootste, meest Dienende Leider. De Zoon van de Allerhoogste, en daarmee zelf de Allerhoogste. Het zou nog zo’n dertig jaar duren voordat Jezus de twaalf broeders bij elkaar zou roepen. Vervolgens had deze generatie jongens, mannen inmiddels, een aantal jaren nodig om grootse wonderen te doen, vele harten te veranderen, mensen te genezen en het onrecht te overwinnen. De zanger van U2, Bono, zei ooit in een speech: “We can be the generation that can end extreme poverty.” Jezus De discipelen vormden een generatie die de liefde en genade van Jezus verkondigden, met gevaar voor eigen leven – en daarmee hebben zij de wereld veranderd.

 

Deze tijd vraagt om een generatie die opstaat tegen het onrecht. Het onrecht in het Midden-Oosten, waar de haat lijkt te regeren. Het onrecht in Afrika, waar ziekte dood en verderf zaait. Het onrecht in ons land, waar vele kinderen slachtoffer zijn van kindermishandeling, waar velen eenzaam zijn en geld koning is.

 

Laat deze kerst een feest zijn van verbroedering. Een feest waarin we ons geliefd, verbonden en geïnspireerd mogen weten door de Allerhoogste. Maar ook een feest waarin we beseffen dat de geboren Jezus, ook de opgestane Jezus is. Die ons vraagt om met Hem op te staan, en te strijden voor Zijn zaak en tegen het onrecht. En die er zorg voor draagt dat we niet alleen de strijd aan hoeven te gaan: Hij strijdt met ons, en Hij zegent ons met broeders en zusters die aan onze zijde staan.

 

Gezegende kerstdagen!

 

We zijn benieuwd naar uw tips. Reageer nu via Facebook.

 

JaapJan Boer, co-auteur inspiratieboek MAN

Inspiratieboek MAN is deel van de Winteractie, nu met korting van €19,90 voor €15,00.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.