Dag 12 – ”Wachten op het goede nieuws is daarom voor mij verloren tijd.”

11 december 2014

Elk jaar verwart het mij , dat wachten op goed nieuws. Juist omdat het elk jaar weer terugkomt, of je nu wil of niet. Wie heeft ooit gedacht dat wij steeds weer opnieuw in een tijd van verwachting willen leven. Het goede nieuws is immers steeds hetzelfde, er is een Kind geboren en in dat Kind is God naar de wereld gekomen. Ik ben dat goede nieuws nu wel een keer zat, ik weet het nu wel en zie uit naar ander goed nieuws.

Een tiental jaren geleden was het nog heel normaal, vrouwen waren elk jaar wel in verwachting en elk jaar werd er een kind geboren. Ik zal me kunnen voorstellen dat je als vrouw wel eens genoeg hebt van dat in verwachting zijn. Kunnen we niet de verwachtingsperiode en het goede nieuws een keer over slaan ?

Er zijn in deze moeilijke tijd veel mensen die uitzien naar ander goed nieuws. Goed nieuws waar we al eeuwen op wachten en waar we naar verlangen wanneer er veel oorlog en rampspoed is. Deze mensen geloven dat de bevalling aanstaande is en dat het Kind met de naam Jezus spoedig terug zal komen.

Ik moet u eerlijk vertellen dat ik niet wacht op goed nieuws. Goed nieuws komt bij mij namelijk iedere dag binnen. Een ander woord voor goed nieuws is evangelie, de blijde boodschap, en dan bedoel ik het evangelie van Jezus Christus. Elke dag maakt dit goede nieuws mij nieuwsgierig, er gaat vandaag weer wat gebeuren. God gaat zich laten zien, hoe is nog onduidelijk maar het verrast en verbaast mij elke dag. Dat vraagt elke dag van mij om dicht bij God te willen zijn, anders mis ik het goede nieuws van de dag.

Het maakt niet uit dat het goede nieuws, het evangelie, al tweeduizend jaar oud is. Elke dag kleurt dit goede nieuws mijn dag weer op een andere manier. Elke dag zie ik weer iets nieuws, soms heel spectaculair, soms heel klein en eenvoudig, en elke keer wordt ik opnieuw door dit goede nieuws geraakt.

Wachten op het goede nieuws bestaat daarom eigenlijk niet voor mij. Wachten is voor mij elke dag het goede nieuws willen ontvangen. Het nieuws van de dag, omgeven door de eeuwigheid. Daarom is het voor mij een kostbaar geschenk van de Allerhoogste. Zijn verhaal, Zijn boodschap is elke dag anders.

In het evangelie, in dat goede nieuws, komt ook iedere dag het Kind mee, waarin God dichtbij ons is gekomen. De ene keer zit het Kind verborgen in het nieuws, een andere keer maakt Hij zich openbaar en wordt Hij de hele dag deel van het nieuws. Het Kind wandelt dan samen met mij op, de hele dag door. Advent, Kerst, Pasen en Pinksteren vallen voor mij op dezelfde dag, in het goede nieuws, in het evangelie van Jezus Christus.

Wachten op het goede nieuws is daarom voor mij verloren tijd. Het goede nieuws is immers al onder ons. Laten we geen tijd verliezen en de boodschap van het goede nieuws vandaag nog in ontvangst nemen.

 

We zijn benieuwd naar uw reactie. Reageer nu via Facebook.

 

Geschreven door Mink de Vries

Auteur van de boeken Mystiek aan de IJssel en Pleidooi voor Postmoderne devotie

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.