Bijbelteksten leren in een iPad-cultuur

12 december 2014
“Kinderen groeien in een cultuur op met ipads, flitsende animaties of boeken met plaatjes. Als je vervolgens uit Psalmen of Hebreeën voor wilt lezen aan tafel, gaat dat snel over de hoofden van kinderen heen. Vandaar dat ik ideeën heb gemaakt voor een kijktafel, waarmee je Bijbelteksten kunt uitbeelden. Kinderen kunnen zo de hele dag een tekst met zich meenemen”, zegt Johanna Looijen, schrijfster van het boek ‘In het oog, in het hart.’ Ze houdt er ook een blog over bij.

“Het is belangrijk als kinderen op jonge leeftijd Bijbelteksten meekrijgen. Je wilt niet altijd blijven lezen over Noach of Abraham. De realiteit is dat het moeilijk is. Je zit ’s ochtends aan het ontbijt en de één moet z’n haar nog kammen, de ander heeft z’n gymspullen nog niet. Hoe kun je in alle rust uit de Bijbel lezen op een manier dat het de hele dag mee gaat?”

Klik hier om het volledige interview met Johanna Looijen te lezen.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.