Niemand geeft graag toe dat hij zich eenzaam of alleen voelt. Eenzaamheid is een taboe. Maar God laat zien dat je in de woestijn in goed gezelschap bent. En dat je er oases kunt ontdekken van rust en vrede. Juist eenzame momenten kunnen je een dieper inzicht geven in wie God is.

Aukelien van Abbema schrijft in haar nieuwe boek Eenzaamheid over verschillende (bijbelse) situaties van eenzaamheid, zoals de weduwe Tamar, de ongelukkig getrouwde Lea, Hagar de vreemdelinge en de kinderloze Hanna. In dit filmpje vertelt ze ook over de moeilijke en mooie kanten van wat het betekent om eenzaam te zijn.

Eenzaamheid is verschenen in de serie ‘Essentials – je geloof leven’. De Essentials-serie inspireert vrouwen van nu om God te betrekken bij elk facet van hun leven. Door de vele praktische voorbeelden staat de serie dicht bij het dagelijks leven. De boeken zijn goed te gebruiken voor persoonlijke bijbelstudie of in een groep. Tot nu toe zijn verschenen Vreugde vinden, Vriendschap, Geloof en je werk.
Zie ook www.essentialsvrouw.nl.

One thought on “Aukelien van Abbema vertelt over eenzaamheid”

  1. Ik voel me minder en minder vaak eenzaam sinds ik Vader God, Jezus Christus en de Heilige Geest in mijn leven echt heb aangenomen.

Comments are closed.