Menu

None

Reactie Dr. Maarten Wisse op 'En de aarde bracht voort'

Tijdens de presentatie van En de aarde bracht voort reageerde Prof. Dr. Maarten Wisse op het boek van Gijsbert van den Brink. Wisse, hoogleraar Dogmatiek op de Protestantse Theologische Universiteit, bedankt van den Brink voor een boek dat aan het denken zet en wenst het boek toe aan andere lezers die er net zo hard of misschien nog wel harder over zullen nadenken als Wisse zelf. Lees hieronder de hele redevoering, een betoog concentrerend op hoofdstuk 7 van En de aarde bracht voort.

 

 

 

En de aarde bracht voort

En de aarde bracht voort - Gijbert van den Brink

Stel dat de standaard-evolutietheorie klopt. Wat betekent dat dan voor het christelijk geloof? Voor mijn geloof? In dit boek onderzoekt dr. Gijsbert van
den Brink de mogelijke gevolgen van acceptatie van de evolutietheorie voor vragen als: Hoe kijken we naar de Bijbel? Hoe zit het met lijden en dood, met Adam en Eva, met de zondeval – en hoe is de mens dan beeld van God? Sluiten bovendien toevallige mutaties de voorzienigheid van God niet uit? Van den Brink wil christenen met dit boek helpen ontdekken of en hoe orthodox geloven en evolutie kunnen samengaan.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken