5 vragen aan… Louis Wüllschleger

16 november 2015

Een paar weken geleden verscheen het boek …hoe zou ’t mij dan vergaan! van dominee Louis Wüllschleger. Deze meditatiebundel gaat over Psalm 27, een psalm waarin de realiteit van het leven op aarde naar voren komt, maar ook de troost en bemoediging door de belofte van Gods aanwezigheid. We stelden de auteur 5 vragen over zijn boek.

  1. Uw boek in één zin:

Een oproep om God te dienen, midden in het leven met alle facetten daarvan.

  1. Hoe helpt uw boek de lezer verder?

Het probeert de afstand tussen de Bijbeltekst en de lezer te overbruggen en daarbij zowel te bemoedigen als aan te moedigen.

  1. Waarin onderscheidt uw boek zich van andere boeken in dit genre?

Het is verwant met de boekjes van al die schrijvers die hun lezers identificatiemogelijkheden bieden om dichter bij de Bijbeltekst te komen. Het is Bijbeluitleg dichtbij de realiteit van het menselijk leven.

  1. Met wie zou u het liefst over uw boek van gedachten wisselen?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Johannes Calvijn en Dietrich Bonhoeffer zijn zonder twijfel de personen waar ik graag mee van gedachten wil wisselen over mijn boek.

  1. U gaat een tijdje naar een zonnig eiland zonder Wifi. Welke 5 boeken gaan in elk geval op de e-reader? 

Ik lees graag boeken, maar wel liever op papier. In fysieke vorm neem ik dan allereerst mijn Bijbel met concordantie mee. Ten tweede een leeg notitieboek met potlood. Daarnaast de Navolging van Christus van Thomas á Kempis, Opera Selecta van Johannes Calvijn en Brevier van Dietrich Bonhoeffer.

C CMYK ...hoe zou 't mij vergaan!indd Def..indd

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.