1e Zondag in de Veertigdagentijd – beeldmeditatie

9 maart 2014

De Ontfermer
Bij de afbeelding: Altaarstuk, geschilderd door Maerten van Heemskerck uit Haarlem voor een plaatselijke kerk. Na de beeldenstorm afgedankt en in 1581 geschonken aan de Dom van Linköping, Zweden.

 

Onontkoombaar staat Hij daar. Mensen lopen langs de banken naar voren, beschroomd en bepakt. Een zware boodschappentas, een natte regenjas. Een hoofd vol met zorgen. Werk kwijt, zoon verloren, moeder ziek. De machthebbers zien het niet, te druk met de macht. De tobbers zwelgen in hun eigen verdriet. In hun midden opent de Ontfermer zijn armen. Wie je ook bent, of waar je vandaan komt: ga zitten. Leg wat te zwaar geworden is hier maar neer. Rust even uit, kom tot jezelf. Eet en drink met mij, het is mijn lichaam, mijn bloed. Zo is het goed.

 

Van Arie Kok verscheen de historische roman Morie.

Categorieën

Boekenwereld
Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met boekenwereld. Hierdoor bestel je betrouwbaar en gemakkelijk bij een online boekenwinkel die in bezit is van het keurmerk van de Thuiswinkel. Hier vind je meer informatie of veelgestelde vragen over het bestellen bij boekenwereld.